Recall rund- en hertenvlees Schotland

13 augustus 2012 Tom Van der Meer

LONDEN - De Food Standards Agency (FSA) waarschuwt voor bepaalde partijen vacuüm verpakt vlees die mogelijk botulisme bevatten. De recall betreft vlees dat begin april vooral in Schotland is verkocht bij een klein aantal gespecialiseerde retailwinkels.

LONDEN - De Food Standards Agency (FSA) waarschuwt voor bepaalde partijen vacuüm verpakt vlees die mogelijk botulisme bevatten. De recall betreft vlees dat begin april vooral in Schotland is verkocht bij een klein aantal gespecialiseerde retailwinkels.


Het gaat om 100 grams pakketten gerookt wild hertenvlees en gerookt bief, dat geproduceerd is door Islay Fine Food Company, vanuit het Schotse Isle of Islay.

De partij rundvlees heeft een te gebruiken tot datum van 9 mei 2007, terwijl die datum voor het hertenvlees op 9 juni 2007 staat. Beide verpakkingen hebben een goedkeuringscode van AD002.


Door een fout tijdens de verwerking is het bewuste vlees niet veilig te eten, omdat er een risico aanwezig is dat het vlees botulisme bevat.


Mensen die het vlees al gegeten hebben en ziek geworden zijn, wordt aangeraden contact op te nemen met hun huisdokter.


Het betreffende vlees werd ook via catering verkocht, maar daar is het al uit de handel gehaald. Hoewel het bedrijf heeft aangegeven dat de hele voorraad al is ingenomen, kan het zijn dat enkele verpakkingen al verkocht waren. Vandaar dat de FSA geen enkel risico neemt.


Lees ook:

Recall: mogelijk salmonella in katenspek (12 februari 2007) 


BSE-angst: Grote recall rundvlees in UK (13 november 2006) 


Zie ook:

Dossier recalls


Al uw vleesnieuws kant-en-klaar op uw bord?

Abonneer u dan op onze GRATIS nieuwsbrief!

Altijd op de hoogte blijven?