Veertig Ierse slagers op bezoek bij Raps

Ierse-slagers-bij-Keurslagerij-Stronkhorst

Veertig Ierse slagers zijn op uitnodiging van Raps drie dagen in Nederland om inspiratie op te doen. Gisteren waren de ondernemers bij de kruidenleverancier te gast. Daar werd hen van alles verteld over de nieuwste barbecuetrends. Vandaag brengt de groep een bezoek aan slagers in en rond Amsterdam.

Raps2-kleiner-225x300 Stephan Harberink van Raps kijkt tevreden terug op het bezoek. ‘Wij hebben de slagers een training gegeven over vegetarische producten en de tapasbarbecue’, blikt hij terug. ‘Natuurlijk hebben we hen ook volop laten proeven.’

Tapas

Raps4-kleiner-225x300 Tapas wordt volgens hem dit jaar een belangrijke trend. ‘De klant wil graag van alles wat proberen. Tapas bieden daarvoor vele mogelijkheden. Dat wil overigens niet zeggen dat groot vlees niet meer in trek is. Veel slagers maken grote stukken vlees, zoals ribeye, entrecote, lamsbout en bavette, sous vide klaar, zodat de klant deze alleen maar even om en om hoeft te bereiden. Klanten zien de diverse kookprogramma's en willen de recepten ook graag in de praktijk uitvoeren.’

Authentieke smaken

Raps3-kleiner-300x185 Een andere trend zijn volgens hem varkenshaasmedaillons met spek in een marinade met zeezout en peper, lemmon grass of een biermarinade met mosterd. ‘Gewoon superlekker en onderscheidend. Deze marinades zijn allemaal terug te vinden in onze nieuwe barbecuelijn, die tevens allerlei mooie authentieke smaken bevat.’ Ter illustratie noemt hij de authentieke satémarinade. ‘Deze is zo lekker, dat er geen satésaus bij nodig is.’

Vegetarische componenten

Verder raadt Harberink aan om ook eens vegetarische producten op de barbecue te leggen. ‘Het maken van een vegetarisch assortiment hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Raps biedt c Stronkhorst2-kleiner-225x300 omponenten om eenvoudig vega-producten te maken. Dat hebben wij de Ierse slagers laten zien.’

Vandaag zijn de slagers te gast in Amsterdam. Daar brengen ze een bezoek aan de Foodhall en nemen ze een kijkje bij diverse slagerijen in en rond de Nederlandse hoofdstad, waaronder Keurslagerij Stronkhorst in Amstelveen.

[intermezzo: 1]
Lees ook
Creatief op reis

Creatief op reis

De afgelopen maanden heb je waarschijnlijk minder gereisd dan je lief is. Voor ons zijn vakanties momenten van ontspanning, maar ook van inspiratie. Onze grootste hobby is dan ook inspiratie opdoen tijdens reizen in verschillende eetculturen in de wereld

Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft een trendrapport uitgebracht voor de sector Voedsel, Groen en Gastvrij. SBB signaleert onder andere bewust consu(mind)eren met plantaardige vleesvervangers en E-business voor bakkerijen en slagerijen.

Koos van Essen volgt Ad Bergwerff op als voorzitter KNS

Koos van Essen volgt Ad Bergwerff op als voorzitter KNS

Toen hij zitting nam in het bestuur van branchevereniging KNS (Koninklijke Nederlandse Slagers), had hij al de ambitie om op termijn voorzitter te worden. Koos van Essen windt er geen doekjes om. Als hij zich ergens voor inzet, dan graag aan het roer.