Rabobank ziet economie vallen en opstaan

attachment-001_food-image-VLS12141I01

UTRECHT - De Rabobank ziet de Nederlandse economie met vallen en opstaan herstellen van de recessie.

UTRECHT - De Rabobank ziet de Nederlandse economie met vallen en opstaan herstellen van de recessie.

Dankzij de opleving van de wereldhandel is er weer groei. De bestedingen van bedrijven en consumenten nemen echter niet toe, waardoor het herstel aan het einde van het jaar weer verzwakt. Dat voorspelt het economisch bureau van de bank in het donderdag gepubliceerde kwartaalbericht.

Groei

De economen verhogen daarin hun prognose voor de economische groei in 2010 van 1 naar 1,75 procent. De werkloosheid stijgt naar verwachting tot 6,25 procent van de beroepsbevolking, in plaats van de 7,25 procent die in december nog werd voorspeld.

De Rabobankeconomen waarschuwen dat de hervormingen die een nieuw kabinet moet doorvoeren om de overheidsfinanciën op orde te brengen, de komende jaren zwaar blijven wegen op de groei van de economie. ‘Het herstel gaat, kortom, ook in de komende jaren met vallen en opstaan’, aldus het rapport.

Lees ook:
Balkenende: familliebedrijfen motor economie (25 september 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over economische crisis
 

Meer over
Lees ook
De perfecte match tussen apparatuur en ambacht

De perfecte match tussen apparatuur en ambacht

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden.

Mundi Technology versterkt activiteiten Wipotec-Ocs

Mundi Technology versterkt activiteiten Wipotec-Ocs

Het thema ‘Productveiligheid’ staat bij Nederlandse productiebedrijven hoog op de agenda. De vraag naar industriële controlewegers, metaaldetectoren en röntgensystemen is de laatste tijd enorm toegenomen. Vandaar dat Mundi Technology zeer verheugd is met de komst van controle- en inspectiespecialist Remco van Zijl.Van Zijl is vanaf 1 augustus overgekomen...

Bizerba: veel meer dan wegen en snijden

Bizerba: veel meer dan wegen en snijden

Het van oorsprong Duitse Bizerba is in de vleeswereld bekend van de weegschalen, snijmachines en etiketteertechnologie. Maar het concern én de Nederlandse dochter transformeren tot een leverancier van totááloplossingen. ‘De ondernemer helpen we tegenwoordig met de complete bedrijfsvoering’, zegt digital marketing manager Paul te Velthuis. Op de Slavakto...