Quick Ship Programma Mettler Toledo verbetert lead-times

Metttler Toledo X33_Insitu

Mettler Toledo Productinspectie presenteert het Configure-to-Order (CTO) Quick Ship Programma van tien tot vijftien werkdagen voor de C33 checkweighers van Garvens en de X33 en X34 X-ray systemen van Safeline. Het programma gaat onmiddellijk van start en garandeert een aanzienlijke verbetering van de lead-times van productinspectie-apparatuur.

Hiermee kunnen producenten sneller voldoen aan de voedselveiligheids- en goedkeuringsvereisten van de Measuring Instruments Directive (MID), waardoor hun producten sneller de retailers bereiken.

De C33 Quick Ship checkweighers zijn geschikt voor droge productieomgevingen en zijn verkrijgbaar in zes configuraties om snel aan specifieke weegbehoeften te voldoen. Het programma stelt producenten in staat een nieuwe checkweigher aan hun productielijn toe te voegen (of een bestaande weegoplossing te vervangen) op basis van een gestroomlijnd en snel ontwerp- en leveringsproces.

Inspectie van kleine en middelgrote producten

Mettler-Toledo-300x214 De X33 en X34 Quick Ship Programma’s zijn ideaal voor producenten die een snelle en efficiënte oplossing nodig hebben om hun kleine en middelgrote verpakte producten te inspecteren met een doorvoersnelheid van maximaal 300 producten per minuut. De zeer gevoelige detectiefuncties garanderen dat elk pakket wordt geïnspecteerd op verontreinigingen, zoals metaal, glas, steen, bot en sommige soorten kunststof en rubber. Beide systemen kunnen tegelijkertijd kwaliteits- en integriteitscontroles uitvoeren om het merkimago van producenten te beschermen.

‘Dit jaar heeft de coronaviruspandemie de vraag naar voedingsmiddelen op een ongekende manier beïnvloed’, zegt Mike Pipe, Hoofd van Global Sales & Product Management van Mettler Toledo Productinspectie. ‘Aangezien mensen veel meer thuis eten, is in alle voedingsmiddelencategorieën de vraag aanzienlijk toegenomen. Daarom bieden we ons Quick Ship Programma aan, zodat producenten snel op de vraag naar hun producten kunnen reageren. Dankzij de inspectieapparatuur kunnen ze garanderen dat alle voedingsmiddelen die hun fabriek verlaten aan de strenge voedselveiligheidseisen voldoen en veilig zijn voor consument.’

Veel flexibiliteit

Het Quick Ship Programma biedt producenten een hoge mate van flexibiliteit voor de specificaties en configuratie-opties van checkweighers en X-ray inspectiesystemen. Met het X33 en X34 Quick Ship Programma worden de X-ray inspectiesystemen binnen tien werkdagen na ontvangst van de bestelling verzonden. De X-ray systemen zijn verkrijgbaar met een lengte van 800 of 1800 mm, een lijnhoogte van 850, 950 of 1050 mm en een detectorbreedte van 300 of 400 mm. De X33 verbruikt slechts een vijfde van het vermogen dat traditionele X-ray systemen voor een hoge detectiegevoeligheid nodig hebben. De X34 heeft daarentegen een generator met laag vermogen die het energieverbruik verlaagt.

Voorbeelden van de due diligence-functies zijn een akoestisch alarm, uitwerpbevestiging, uitwerpafscherming, uitwerpverificatie bij een volle uitwerpbak en normale en brede sensors die aan de retailvereisten voldoen.

C33 Quick Ship checkweighers

De C33 Quick Ship checkweighers worden binnen vijftien werkdagen na de bestelling verzonden. Ze zijn verkrijgbaar in zes configuraties: twee transportbandbreedtes (200 of 300 mm) of twee transportbandlengtes (300 of 400 mm), een 7- of 12-inch terminal en een uitwerpmechanisme met een air jet of een pusher. De checkweighers hebben een doorvoersnelheid tot 300 producten per minuut en een weegbereik van 7 g tot 7,5 kg.

Ze zijn geschikt voor de ProdX datamanagement software van METTLER TOLEDO en hebben connectiviteitsopties zoals OPC-UA voor de overdracht van weegdata, statistische records en artikelmanagement. De C33 Quick Ship is ook voorzien van een due diligence-pakket met drukbewaking voor pneumatische uitwerpmechanismen, sensoren voor extra uitworpcontroles en ondersteuning voor transportbandstop- en uitvoermechanismen.

 
Lees ook
‘Hedendaagse consument vraagt enorme variëteit aan hoogwaardige producten’

‘Hedendaagse consument vraagt enorme variëteit aan hoogwaardige producten’

In april 2022 nam Marel Sleegers Technique over en verwelkomde daarmee de Nederlandse leverancier van oplossingen voor onder meer interleaving, stacking, loading en slicing in de Marel-familie.

Productontwikkeling in de vleesbranche

Productontwikkeling in de vleesbranche

Of het in de vleessector nou gaat om het ontwikkelen van machinerie, vleesproducten of ingrediënten: aandacht voor duurzaamheid, gezondheid en milieu is evident. Maar ook gemak is een belangrijke voorwaarde anno 2022, zowel in de techniek voor vleesverwerking als bij het koken door de consument.

Patent Corbion voor op azijn gebaseerde conserveringsoplossingen voor vleessector

Patent Corbion voor op azijn gebaseerde conserveringsoplossingen voor vleessector

Ingrediëntenproducent Corbion heeft een patent verkregen voor een op azijn gebaseerde conserveringsoplossing voor de vleessector. Dit gepatenteerde proces helpt de voedselveiligheid te verbeteren en voedselverspilling te verminderen.