Pure Ingredients: 'Mekkafood groeit gestaag

23 oktober 2014 Maurits van Aalst Pure Ingredients heeft een nieuwe eigentijdse huisstijl ontwikkeld, waarop niet het merk dominant is, maar het nieuwe bedrijfscredo Lekker & Anders. Foto: Pure Ingredients

Pure Ingredients meldt een gestage groei van de productlijn Mekkafood: niet alleen in de traditionele afzetgebieden Benelux en Duitsland maar ook in Frankrijk en Engeland krijgt het merk steeds vastere grond onder de voeten. Deze trend is zichtbaar in de etnische winkels, terwijl ook die in retail-supermarkten met een grote etnische achterban, aanbod en vraag een duidelijk stijgende lijn vertonen.

'Pure Ingredients, gevestigd in het Duitse Kaldenkirchen en het Nederlandse Venlo, bevindt zich in een stormachtige periode', aldus Pure Ingredients. 'De naam is nieuw, consequentie van een gewijzigde marketingstrategie.' Gevolg daarvan is herpositionering van de merken Mekkafood en Herrenhof, die nu onder Pure Ingredients zijn gevoegd.

Energiecentrale

Onlangs werd een eigen energiecentrale geopend, die het bedrijf in staat stelt onafhankelijk stroom op te wekken en milieuvriendelijker te werken. Inmiddels is er een nieuwe eigentijdse huisstijl ontwikkeld, waarop niet het merk dominant is, maar het nieuwe bedrijfscredo Lekker & Anders. Verder worden alle producten afzonderlijk diepgevroren volgens de IQF-methode, de letters staan voor Individually Quick Frozen.

Marktleider

'Naast alle innovaties, staat ons oorspronkelijke merk Mekkafood als een huis', zegt algemeen directeur Frank Verhage van Pure Ingredients. 'Sterker nog: we we waren al marktleider en zien Mekkafood zelfs groeien. Dat komt omdat de traditionele markt groter wordt. Dat is een demografisch gegeven. Daarom is er dus meer vraag naar halaldiepvriesproucten. Maar die vraag komt nu ook in steeds belangrijkere mate van andere doelgroepen die letten op significant lagere vet- en zoutpercentages.

Doelstelling

De doelstelling destijds van oprichter Wout van Eewijk om hartigheden voor iedereen te maken, niemand uitgezonderd, staat nog altijd overeind. Verhage: 'We gebruiken al vanaf de oprichting van ons bedrijf in 1993 uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Je kunt ervan verzekerd zijn dat alles wat hier de fabrieken verlaat halal is, of er nou Mekkafood op de verpakking staat of Herrenhof of Lekker & Anders. Bovendien worden we hierop terecht zeer regelmatig gecontroleerd.'

Altijd op de hoogte blijven?