Promotiemateriaal voor Week van de Slager 2023

16 maart 2023 Redactie Vleesmagazine

Dit jaar vindt de tiende editie van de Week van de Slager plaats. Van 17 tot en met 22 april zetten slagers door heel Nederland zich in voor de promotie van het slagersvak. Bij Koninklijke Nederlandse Slagers kunnen leden een promotiepakket bestellen.

Jongeren en zij-instromers enthousiasmeren voor het slagersvak is uiteindelijk het doel van de Week van de Slager. Slagers promoten deze week hun vak. Allereerst in de slagerij zelf: bijvoorbeeld door middel van demonstraties, workshops of rondleidingen door het bedrijf. Op de website van KNS staat een inspiratiegids met tips. Ook kunnen slagers een inspiratiestage aan bieden.

Promotie slagersvak op school

De Week van de Slager vindt ook plaats op scholen. Slagers kunnen namelijk hun vak promoten door een gastles te geven. Ook hierbij biedt KNS ondersteuning aan in de vorm van een toolkit. “Samen met jou gaan we ervoor zorgen dat op het voortgezet onderwijs zo veel mogelijk gastlessen gegeven worden. En die gastles wordt gegeven door … jou! Niets inspireert meer dan een enthousiast, bevlogen verhaal van de slager zelf.” Daarnaast geeft de Meat Your Future Karavaan speciale beroeps- en opleidingsvoorlichtingsles en vindt de culinaire battle ‘Wie maakt het lekkerste broodje hamburger’ op scholen plaats.

Festival van de Slager

En tot slot is de Week van de Slager ook online zichtbaar. Allereerst met het Festival van de Slager. Dit online festival biedt een afwisselend programma met filmpjes, podcasts, een escape room, recepten, opleidings- en beroepsinformatie en nog veel meer. Daarnaast komt er een uitgebreide sociale media campagne en geven Meneer Wateetons en ambachtelijke slager Erik Waagmeester van Slagerij De Wit een online masterclass.

Promotiemateriaal aanvragen

De Week van Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf, Koninklijke Nederlandse Slagers is de uitvoerder. Slagers kunnen op de KNS-website promotiemateriaal aanvragen dat bestaat uit onder andere een vlaggenlijn, papieren tasjes en receptenboekjes.

Altijd op de hoogte blijven?