Proef met goedkoop biologisch vlees

13 augustus 2012 redactie

eko.jpgDEN HAAG - Bewoners van tien kleine gemeenten verspreid over Nederland kunnen vanaf april vier maanden lang negen verschillende biologische producten tegen een lagere prijs kopen. Daaronder ook varkensvlees en rundergehakt.

Minister Veerman (Landbouw) bekijkt met deze proef of de hoogte van de prijs de aanschaf van natuur- en milieuvriendelijke levensmiddelen beïnvloedt.

Consumenten laten de biologische producten nog vaak in de schappen liggen ten gunste van de 'gewone' waar. Vooral de iets hogere prijs van de producten wordt hier geregeld als boosdoener van genoemd. De proef met de goedkopere biologische producten wordt gehouden in Brielle, Berkel-Enschot, Coevorden,'s-Heerenberg, Houten, Huissen, Maassluis, Uden, Uithuizen en Zaltbommel.

Minister Veerman, (Landbouw) die de Tweede Kamer donderdag zal inlichten over de uitvoering van het prijsexperiment, heeft voor deze producten gekozen omdat hiervoor een 'gewoon' alternatief in de schappen ligt. Ook verkopen de supermarkten deze biologische waar al een tijdje, zodat de resultaten van de proef goed te vergelijken zijn met eerdere verkoopgegevens. Voor het prijsexperiment trekt het ministerie van Landbouw 1 miljoen euro uit.

Altijd op de hoogte blijven?