Prijzenrecord bij Keurslagers in 2014

attachment-001_rb-image-1671799

Keurslagers vielen in 2014 met grote regelmaat in de prijzen tijdens vakwedstrijden. Reden voor de Vereniging van Keurslagers om de balans op te maken.

'Keurslagers laten hiermee zien dat ze echte vakmensen zijn. Unieke producten die van inkoop tot bewerking met de grootste zorg worden gemaakt. We zijn bijzonder trots op onze leden', aldus directeur Bakker van de Vereniging van Keurslagers. Hieronder een overzicht van vakwedstrijden in 2014 met een Keurslager als winnaar:

  • Spare Ribs Trophy: Hermanussen - Overasselt en Cuijk
  • Lekkerste Bal Gehakt: Marco van Strien - 's Gravenmoer
  • Bronzen Rookworst: Rien Baas - Leerdam
  • International Young Butchers' Competition: Nathan Burggraaf - Culemborg
  • Algemeen Kampioen NSM: Peter Tap, Keurslager Muilwijk - Ameide
  • Slager met Ster: 32 Keurslagers met één of meer sterren
Lees ook
Gouden handen

Gouden handen

De handen van de slager zijn al zo lang als het ambacht bestaat gegeseld door de kou, vermoeid door het mes en stram en stijf. Slagershanden zijn als een eeuwenoud cliché. Hoewel deze gouden handen in tegenwoordige tijden worden geholpen, en soms zelfs vervangen, door glimmende, roestvrije apparaten.

Spareribs - Smokey, sweet & hot

Spareribs - Smokey, sweet & hot

Zoveel hoofden, zoveel zinnen: het spreekwoord lijkt speciaal voor spareribs bedacht. Eind jaren 80 begin jaren 90, toen de spareribs in opmars kwamen, hadden we nog weinig oog voor de varkensribben. Ik hoor de oude generatie slagers nog mopperen: ‘dat wordt toch niks’. Ik denk dat u vandaag de dag meer spareribs verkoopt dan hamlappen, rib-/haaskarbonade...

Barbecueworst - saté, curry, tuinkruiden en Jalapeño/cheddar

Barbecueworst - saté, curry, tuinkruiden en Jalapeño/cheddar

Laten we hopen dat de ergste COVID-perikelen straks voorbij zijn, zodat we ons weer kunnen richten op echt leuke dingen, zoals barbecueën. Ik hoef u niet te vertellen dat de barbecueworst nog steeds een wezenlijk onderdeel is van menig barbecueparty.