Prijzen voor FN Global Meat op World Steak Challenge 2019

15 juli 2019

In Dublin vond op 10 juli de World Steak Challenge plaats. FN Global Meat was een van de prijswinnaars en werd beloond met twee keer goud en een keer zilver. In totaal reikte de jury 255 medailles uit, 106 gouden, 90 zilveren en 59 bronzen. Het Deense bedrijf JN Meat International won evenals vorig jaar de titel World’s Best Steak.

Een jury, die bestond uit 41 vakjuristen en 14 consumenten, kwamen bijeen in Fire Restaurant in Dublin waar ze meer dan 300 steak blind proefden. Het vlees was afkomstig uit 25 landen verspreid over vier continenten. 

FN Global Meat, Nederlandse importeur van rundvlees en lamsvlees, kreeg van de jury twee keer goud en keer zilver voor het rundvlees van Novillo Real uit Uruguay. De gouden awards waren voor de ossenhaas en de ribeye en de zilveren award was voor de entrecote. Voor Novillo Real is dit een bekroning voor de jarenlange inspanning om het beste graangevoerde rundvlees van Uruguay te produceren.

Naast het rundvlees van Novillo Real importeert FN Global Meat ook Grandchester Black Angus graangevoerd rundvlees uit Australië. Producent Mort & Co won met de negen inzendingen van Grandchester twee keer goud, drie keer zilver en twee keer brons in ontvangst.

Aan de wedstrijd deden 40 bedrijven mee. Naast FN Global Meat en JN Meat International waren er ook prijzen voor Vion Food Group, ABP, James Whelan Butchers en Jack's Creek. Het complete overzicht van prijswinnaars vind je op de website van de World Steak Challenge.

Altijd op de hoogte blijven?