Prijs houdt rijpen vlees tegen

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

DOETINCHEM – Hoewel het rijpen van vlees in de lift zit - steeds meer slagers en supermarkten verkopen gerijpt vlees - houdt de prijs veel bedrijven nog tegen.

DOETINCHEM – Hoewel het rijpen van vlees in de lift zit - steeds meer slagers en supermarkten verkopen gerijpt vlees - houdt de prijs veel bedrijven nog tegen.

Dat zeggen slager John van Broekhuizen en directeur Hans Balfoort van Shannon Meats deze maand in Vleesmagazine. Zij praten in de rubriek Ambacht versus Industrie over het rijpen van vlees.

Regels
‘In Nederland willen we roomser dan de paus zijn’, zegt Van Broekhuizen. ‘Met het uitvoeren van EG-regels lopen we altijd voorop. Omdat we ons strikt houden aan regels met betrekking tot afvoerkosten, loonkosten, keurloon, voorijdkosten, keuringsartsen en BSE-kosten wordt het zelf slachten ontmoedigd.’

Goedkoop
Hans Balfoort stelt dat men in Nederland gewend is geraakt aan goedkoop vlees. ‘Topkwaliteit en goedkoop gaat, net als met zoveel andere artikelen, dikwijls niet samen’, aldus Balfoort.

Lees het hele artikel over rijpen in de rubriek 'Ambacht versus Industrie' in Vleesmagazine nr. 2 - februari 2010.

Lees ook:
Shannon Meats lanceert eigen label (fotoverslag) (4 februari 2009)
Jumbo start met World of Beef (19 november 2008)
Internationale titel John van Broekhuizen (24 maart 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over het rijpen van vlees
Alle berichten over Shannon Meats
Alle berichten over John van Broekhuizen

Altijd op de hoogte blijven?