POV houdt zeven regiobijeenkomsten

POV

De POV houdt van vandaag, dinsdag 3 april, tot en met donderdag 12 april regiovergaderingen in de zeven regio’s onder het motto 'Kom naar de regiovergadering en bevestig uw lidmaatschap'.

'Met een groot draagvlak kan de POV veel voor varkenshouders betekenen', aldus het collectief van varkenshouders, dat fungeert als de uitvoeringsorganisatie voor collectieve sectortaken en als springplank voor versterking van de marktpositie van varkenshouders, betere verdienmodellen en een betere ketensamenwerking. 'Daarvoor is het nodig dat het grootste deel van de varkenshouders hun lidmaatschap van de POV voor 2018 bevestigen. Wat dat betekent en wat ze dit jaar van de POV mogen verwachten, komt aan de orde tijdens de regiovergaderingen van 3 tot en met 12 april.'

Bijeenkomsten per regio

De zeven bijeenkomsten per regio:

  • POV regio Zuid-Oost, dinsdag 3 april 2018 20.00 uur in Boekel
  • POV regio Zuid-West, woensdag 4 april 2018 20.00 uur in Alphen
  • POV regio West, donderdag 5 april 2018 20.00 uur in Bunnik
  • POV Gelderland, maandag 9 april 2018, 20.00 uur in Heteren
  • POV Overijssel, dinsdag 10 april 2018, 20.00 uur in Wierden
  • POV Noord, woensdag 11 april 2018, 20.00 uur in Wijster
  • POV Limburg, donderdag 12 april 2018, 20.00 uur in Ysselsteyn
 
Lees ook
Zampone met schokcuttergalantine

Zampone met schokcuttergalantine

In Modena, een stadje in Noord-Italië (Emilia-Romagna), is volgens overlevering de zampone voor het eerst gemaakt. Zampone werd traditioneel tijdens de kerstdis of op oudejaarsavond in combinatie met linzen gegeten.

CBS: Minder varkens, aantal runderen blijft gelijk

CBS: Minder varkens, aantal runderen blijft gelijk

Er is een lichte daling van het aantal varkens. Tegelijkertijd blijft het aantal runderen gelijk. Dat blijkt volgens het Centraal bureau voor de Statistiek (CBS) uit de voorlopige cijfers van de Landbouwtelling 2021. Ook zijn er minder schapen en kippen.

Theatermaker Peergroup presenteert Slachtvisite

Theatermaker Peergroup presenteert Slachtvisite

De voorstelling is een combinatie van projecties, filmbeelden en een slager die een varken uitbeent. Met de voorstelling willen de makers het verhaal van de voedselindustrie schetsen.