POV houdt zeven regiobijeenkomsten

POV

De POV houdt van vandaag, dinsdag 3 april, tot en met donderdag 12 april regiovergaderingen in de zeven regio’s onder het motto 'Kom naar de regiovergadering en bevestig uw lidmaatschap'.

'Met een groot draagvlak kan de POV veel voor varkenshouders betekenen', aldus het collectief van varkenshouders, dat fungeert als de uitvoeringsorganisatie voor collectieve sectortaken en als springplank voor versterking van de marktpositie van varkenshouders, betere verdienmodellen en een betere ketensamenwerking. 'Daarvoor is het nodig dat het grootste deel van de varkenshouders hun lidmaatschap van de POV voor 2018 bevestigen. Wat dat betekent en wat ze dit jaar van de POV mogen verwachten, komt aan de orde tijdens de regiovergaderingen van 3 tot en met 12 april.'

Bijeenkomsten per regio

De zeven bijeenkomsten per regio:

  • POV regio Zuid-Oost, dinsdag 3 april 2018 20.00 uur in Boekel
  • POV regio Zuid-West, woensdag 4 april 2018 20.00 uur in Alphen
  • POV regio West, donderdag 5 april 2018 20.00 uur in Bunnik
  • POV Gelderland, maandag 9 april 2018, 20.00 uur in Heteren
  • POV Overijssel, dinsdag 10 april 2018, 20.00 uur in Wierden
  • POV Noord, woensdag 11 april 2018, 20.00 uur in Wijster
  • POV Limburg, donderdag 12 april 2018, 20.00 uur in Ysselsteyn
 
Lees ook
Minister Staghouwer: Livar-varkens mooi voorbeeld regionale, korte ketens

Minister Staghouwer: Livar-varkens mooi voorbeeld regionale, korte ketens

Vleesbedrijf Livar was donderdag 12 mei het decor voor de viering van het vijfjarig bestaan van de Smart Food Alliance. Minister Staghouwer van LNV bezocht Abdij Lilbosch, waar de varkens van Livar opgroeien. Hij noemde Livar een goed voorbeeld van een bedrijf met regionale, korte ketens.

Vurig genieten!

Vurig genieten!

We zijn inmiddels wel gewend aan de BBQ 2.0. Kleinere hapjes en liflafjes blijven in trek, maar ook mooie grote stukken vlees winnen aan populariteit. Veel consumenten kiezen voor vleesproducten van uitstekende kwaliteit – en die kan de slager als geen ander leveren.

Zonvarken - Circulair geproduceerd varkensvlees uit een frisse stal

Zonvarken - Circulair geproduceerd varkensvlees uit een frisse stal

Coöperatie Zonvarken wil op circulaire wijze varkensvlees produceren, diervriendelijk en op een manier die voor de boer én zijn omgeving aangenaam is. Op het eerste bedrijf in het Gelderse De Heurne is te zien hoe de varkens hebben geleerd buiten hun behoefte te doen en de biggen in het stro dartelen.