PostNL bezorgt Ekoplaza in België

13 juli 2017

PostNL bezorgt nu ook foodproducten in België. Nederlandse aanbieders krijgen hiermee toegang tot de Belgische markt. PostNL start in België met het bezorgen van de maaltijdboxen van onder andere Marley Spoon en Ekoplaza. Dit meldt supermarktvakblad Distrifood.

Ook Carrefour is een klant in België. PostNL neemt de thuisleveringen van Carrefour voor zijn rekening. Carrefour heeft meer dan 780 vestigingen in België. In de toekomst gaat PostNL ook voor andere online foodaanbieders bezorgen, aldus het bedrijf: ‘De uitbreiding naar België is de volgende stap in de ambitie om de beste logistieke partij voor online food in de Benelux te worden.’ In Nederland werkt PostNL onder andere voor Hoogvliet en deed het een test in Amsterdam (foto)

Bezorging vijf dagen per week

PostNL bezorgt nu vanuit Wilrijk vijf dagen per week food in heel Vlaanderen en Brussel. Voor Carrefour bezorgt PostNL in de provincies Antwerpen en Limburg. PostNL: ‘Consumenten ontvangen nauwkeurige informatie over het bezorgmoment van hun verse producten. Het tijdvak waarbinnen PostNL foodproducten bezorgt is 30 minuten.’

Koelbox gaat 500 keer mee

Daarvoor gebruikt het bedrijf de PostNL koelbox die is ontwikkeld met de Universiteit van Wageningen. ‘De PostNL koelbox wordt verzegeld en pas bij de deur geopend zodat de temperatuur tot en met het moment van bezorgen wordt bewaakt. Na het bezorgen neemt de bezorger de koelboxen weer mee retour. De duurzame koelboxen kunnen daardoor tot 500 keer hergebruikt worden en foodaanbieders hoeven de producten niet zelf in (kartonnen) dozen te verpakken’, aldus de logistieke dienstverlener.

Altijd op de hoogte blijven?