Pomodoro haasje

7 december 2007 Slagerswereld

Een van de meest succesvolle specialiteiten bij de Keurslager is het Pomodoro haasje. Deze lekkernij werd in 2005 gelanceerd. Yvonne van der Putten, regiomanager en productontwikkelaar bij de vereniging bedacht de receptuur. De verkoopprijs bedraagt € 1,95 per 100 gram en het product heeft een brutomarge van ongeveer 50%.

Een van de meest succesvolle specialiteiten bij de Keurslager is het Pomodoro haasje. Deze lekkernij werd in 2005 gelanceerd. Yvonne van der Putten, regiomanager en productontwikkelaar bij de vereniging bedacht de receptuur. De verkoopprijs bedraagt € 1,95 per 100 gram en het product heeft een brutomarge van ongeveer 50%.

 

Grondstoffen per stuk:

250 gram varkenshaas

25 gram halfgedroogde zontomaatjes

50 gram ontbijtspek

Tijm

Bereiding:

Leg het ontbijtspek naast elkaar op het werkblad. Verklein de zontomaatjes een beetje en leg ze midden op het spek. Strooi er verse tijm overheen. Rol daarna het spek stevig om het varkenshaasje. Snijd stukjes van ongeveer 100 tot 120 gram.


Tip:

Bakken circa 10 minuten.

Altijd op de hoogte blijven?