Poeliers verwachten 'wilde' december

attachment-001_food-image-VLS6043I01

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW) verwachten grote belangstelling voor wild in de maand december.

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW) verwachten grote belangstelling voor wild in de maand december.

Er is met name belangstelling voor meer hert, haas, fazant en eend,  zegt algemeen secretaris Jan Willem de Jong van de NBPW in Elsevier.

Hij baseert zijn positieve vooruitzichten op de positieve omzetontwikkeling van de sector en het vermoeden dat de consument de economische malaise nog niet in de portemonnee voelt. Bovendien denkt hij dat mensen minder buiten de deur gaan eten en meer zelf wild klaarmaken.

Lees ook:

Ikea onder vuur om rendiervlees (3 december 2008)

Woede over recall hertenvlees in VS (31 maart 2008)

Wild vlees moet worden gekeurd (30 december 2007)Slachterij Ter Weele piekt met wild zwijn (19 december 2007)

Kamerleden dol op wild (17 december 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over wild

Lees ook
Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Poelier Verhoef is in Tiel inmiddels een begrip. Dit voorjaar stak de eigenaar, slager Anton de Heus, de Waal over. Hij opende een tweede zaak in Beneden-Leeuwen. De gloednieuwe vitrine is de grote blikvanger. “Vanzelfsprekend”, aldus de slager. “De vitrine is core business.”

Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Zomers kunnen de temperaturen hoog oplopen. Dit kan voor vishandelaren en marktslagers problemen opleveren voor de voedselveiligheid van hun producten. Daarom hebben brancheorganisaties Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), Poeliersbond en Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten(VNV) een hitteprotocol ontwikkeld dat 10 juni naar de gemeentes is...

Afgeschoten herten naar poelier Amsterdam

Poelier en wildgroothandel Pieter van Meel uit Amsterdam gaat het vlees van afgeschoten edelherten uit de Oostvaardersplassen verkopen. Hij begint daar pas in januari mee. Dan pas krijgen restaurants en particulieren ook meer informatie over hoe ze aan het vlees kunnen komen en wat het gaat kosten, aldus Staatsbosbeheer vrijdag. Slagerij Ter Weele in Oene heeft het aanbod van Staatsbosbeheer geweigerd.Staatsbosbeheer moet in opdracht van de provincie Flevoland ongeveer 1800 edelherten in de Oostvaardersplassen afschieten. Daar is de dienst deze week mee begonnen. Er zijn tot nu toe enkele tientallen...