Plus komt varkens- en rundvleesboeren financieel tegemoet

PLus

Plus versterkt de samenwerking met haar Nederlandse varkens- en rundvleesboeren om samen te zorgen voor goed eten uit een gezonde keten. De supermarktorganisatie zet een volgende stap en komt de varkens- en rundvleesboeren tegemoet door een extra bijdrage te betalen.

Plus heeft de afgelopen weken gesprekken gevoerd met boeren en hun vertegenwoordigers uit haar eigen varkens- en rundvlees ketens. Tijdens deze gesprekken is er aandacht geweest voor het belang om samen te werken en om samen toekomstgericht invulling te blijven geven aan goed eten uit een gezonde keten. Momenteel zijn door verschillende oorzaken de marktprijzen van zowel varkensvlees als rundvlees op een laag niveau gekomen. De supermarktketen komt de boeren tegemoet met een extra bijdrage bovenop de geldende marktprijzen. Bovendien biedt Plus door de exclusieve samenwerking binnen deze ketens een afnamezekerheid. Dit is een belangrijke pijler binnen de bedrijfsvoering van de betrokken boeren en zorgt voor continuïteit en zekerheid.

Afnamezekerheid

‘De exclusieve samenwerking die we met deze boeren hebben, zorgt ervoor dat we onze klanten het beste varkens- en rundvlees kunnen bieden’, zegt Eric Leebeek, commercieel directeur bij PLUS. ‘We steunen onze boeren en zorgen er met deze bijdrage en afnamezekerheid voor dat zij kunnen blijven investeren in kwalitatief en duurzaam vlees. Samenwerken en samen investeren in een duurzame toekomst past bij Plus als coöperatie.’

Geert van Bussel, varkenshouder in de Plus-keten vult aan: ‘We waarderen het gebaar en voelen ons hiermee sterker verbonden met de keten. Het geeft vertrouwen om de samenwerking verder te ontwikkelen.’

Eigen ketens

Plus heeft sinds 2019 een eigen, exclusieve gesloten keten met zestien varkensboeren. Deze keten geeft de supermarktketen inzicht in de herkomst van haar verse varkensvlees en –vleeswaren met het Beter Leven keurmerk 1 ster van de Dierenbescherming. Sinds 2015 verkoopt PLUS een compleet assortiment Blonde d’Aquitaine rundvlees met het Beter Leven keurmerk 2-sterren. Het rundvlees wordt door 90 boeren aan PLUS geleverd. Blonde d’Aquitaine is rundvlees van de hoogste kwaliteit.

 
Lees ook
Boon focust op innovatie en groei van de vega-categorie

Boon focust op innovatie en groei van de vega-categorie

Het jonge, Nederlandse, bedrijf Boon FoodConcepts gaat nóg meer investeren in de ontwikkeling van innovatieve vega-producten. Ook heeft het bedrijf twee data-driven Trade-marketeers aangenomen om retailers te ondersteunen bij de verdere groei van de vega-categorie.De populariteit van plantaardige voeding is groot en sterk groeiend. Dat merken de mensen...

Food100-lijst weer vol gamechangers

Food100-lijst weer vol gamechangers

De Food100-lijst is bekendgemaakt. Genomineerd zijn onder andere Johan Leenders van Oranjehoen, Annechien ten Have Mellema van Hamletz varkens, Suzanne Ruesink van varkensbedrijf Ruesink, Josse Haarhuis van PigMe - Buitengewone Varkens, Loes van der Pas en René van Bergeijkse Boeren, Corné Ansems van de Ruurhoeve en Jan Kuijpers, mede-eigenaar van Kuijpers...

‘Consument wil meer plantaardige producten in supermarkt’

De Nederlandse consument vindt de huidige keuze aan plantaardige producten in de supermarkt te beperkt. Dit blijkt uit de Nederlandse resultaten van een groot Europees consumentenonderzoek van ProVeg.Vooral in de categorieën kaas, kant-en-klaarmaaltijden en gebak laten supermarkten kansen liggen. De klanten van Aldi en Lidl blijken het minst tevreden. ProVeg vroeg in een enquête aan 1.285 consumenten, die in de voorbije drie maanden één of meer plantaardige producten in de supermarkt kochten, naar hun ervaring met het kopen en consumeren van plantaardige producten. De steekproef omvatte zowel reducers...