PLUS introduceert nieuw vers vleesmerk Boerentrots

Boerentrots van PLUS

PLUS lanceert ‘Boerentrots van PLUS’ op de vleesafdeling. Met de introductie van het nieuwe versmerk wil supermarktketen laten zien "veel waarde te hechten aan de samenwerking met haar boeren en de keten verder te willen versterken en verduurzamen."

Het assortiment van het versmerk 'Boerentrots van Plus bestaat uit "vlees dat met veel zorg, kennis en aandacht is geselecteerd", laat Plus weten in het persbericht. "Alle bestaande producten en concepten van PLUS met 'een goed verhaal' krijgen het nieuwe versmerk. Bijvoorbeeld het varkensvlees uit de eigen keten, Blonde d’Aquitaine rundvlees, kip, kalfsvlees en lamsvlees. Het assortiment van bijna 300 producten krijgt een nieuwe en herkenbare verpakkking ingedeeld op kleur. Elk product vlees heeft een eigen kleur. Zo staat bijvoorbeeld de kleur blauw voor rundvlees en de kleur roze voor varkensvlees.

Nederlandse boeren

Commercieel directeur Eric Leebeek: “Het zijn prachtige producten van Nederlandse boeren. We zijn trots op de boeren waar we mee werken en de stappen die we samen zetten op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. We vinden het belangrijk om dit verhaal ook beter aan onze klanten uit te dragen. Dit draagt bij aan wederzijds vertrouwen en meer waardering voor de producten. Een goede basis om verder te bouwen aan een duurzame toekomst."

PLUS kwam begin 2021 met een financiële tegemoetkoming voor varkens- en rundvleesboeren, die wordt ingezet in het geval van lage marktprijzen. "Bovendien biedt PLUS afnamezekerheid. Dit zorgt voor continuïteit en zekerheid en geeft boeren de mogelijkheid om te blijven investeren in een duurzame bedrijfsvoering", meldt de supermarktketen. 

Gesloten keten

Sinds 2019 heeft de supermarktketen een eigen, exclusieve gesloten keten met zestien Nederlandse varkensboeren. Deze keten geeft inzicht in de herkomst van het verse varkensvlees met het Beter Leven keurmerk 1 ster van de Dierenbescherming. Sinds 2015 verkoopt PLUS een compleet assortiment Blonde d’Aquitaine rundvlees met het Beter Leven keurmerk 2 sterren. Het rundvlees wordt door negentig boeren geleverd.

Dossiers
Lees ook
Vlees in de media - week 32

Vlees in de media - week 32

In Memoriam voor Gerrit Kastelein, een reportage bij varkensboerderij Zonvarken en waar moeten slagers rekening mee houden als de Afrikaanse Varkenspest in Nederland opduikt. Wat lazen we afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Consument betaalt meer voor boodschappen in de supermarkt

Consument betaalt meer voor boodschappen in de supermarkt

De consument betaalt gemiddeld 18,5 procent meer voor de boodschappen in de supermarkt dan 11 maanden geleden. Dat blijkt uit onderzoek van GfK, meldt NOS.

Friquandelle

Friquandelle

Waar de kroket en bitterballen de muur al lang ontstegen zijn en zelfs het patatje-met tot een haute frituur gerecht is verworden, ligt de frikandel nog altijd in het verdomhoekje van de vreetschuur.