PLUS introduceert nieuw vers vleesmerk Boerentrots

Boerentrots van PLUS

PLUS lanceert ‘Boerentrots van PLUS’ op de vleesafdeling. Met de introductie van het nieuwe versmerk wil supermarktketen laten zien "veel waarde te hechten aan de samenwerking met haar boeren en de keten verder te willen versterken en verduurzamen."

Het assortiment van het versmerk 'Boerentrots van Plus bestaat uit "vlees dat met veel zorg, kennis en aandacht is geselecteerd", laat Plus weten in het persbericht. "Alle bestaande producten en concepten van PLUS met 'een goed verhaal' krijgen het nieuwe versmerk. Bijvoorbeeld het varkensvlees uit de eigen keten, Blonde d’Aquitaine rundvlees, kip, kalfsvlees en lamsvlees. Het assortiment van bijna 300 producten krijgt een nieuwe en herkenbare verpakkking ingedeeld op kleur. Elk product vlees heeft een eigen kleur. Zo staat bijvoorbeeld de kleur blauw voor rundvlees en de kleur roze voor varkensvlees.

Nederlandse boeren

Commercieel directeur Eric Leebeek: “Het zijn prachtige producten van Nederlandse boeren. We zijn trots op de boeren waar we mee werken en de stappen die we samen zetten op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. We vinden het belangrijk om dit verhaal ook beter aan onze klanten uit te dragen. Dit draagt bij aan wederzijds vertrouwen en meer waardering voor de producten. Een goede basis om verder te bouwen aan een duurzame toekomst."

PLUS kwam begin 2021 met een financiële tegemoetkoming voor varkens- en rundvleesboeren, die wordt ingezet in het geval van lage marktprijzen. "Bovendien biedt PLUS afnamezekerheid. Dit zorgt voor continuïteit en zekerheid en geeft boeren de mogelijkheid om te blijven investeren in een duurzame bedrijfsvoering", meldt de supermarktketen. 

Gesloten keten

Sinds 2019 heeft de supermarktketen een eigen, exclusieve gesloten keten met zestien Nederlandse varkensboeren. Deze keten geeft inzicht in de herkomst van het verse varkensvlees met het Beter Leven keurmerk 1 ster van de Dierenbescherming. Sinds 2015 verkoopt PLUS een compleet assortiment Blonde d’Aquitaine rundvlees met het Beter Leven keurmerk 2 sterren. Het rundvlees wordt door negentig boeren geleverd.

Dossiers
Lees ook
‘Opleiding Traiteur heeft de kok in mij wakker gemaakt’

‘Opleiding Traiteur heeft de kok in mij wakker gemaakt’

Arie Bakker (20) was bezig met een opleiding robotica toen corona zijn intrede deed. Omdat hij tijd over had, werkte hij veel bij Meesterslager Arie Bakker, de slagerij van zijn vader in Alblasserdam. Zo ontdekte Arie dat hij verder wil in het slagersvak.

Hybride worstproducten gemaakt bij Plant4Texture

Hybride worstproducten gemaakt bij Plant4Texture

WUR, SVO vakopleiding food en Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) ontwikkelden samen een plantaardige grondstoffen-gel voor de productie van hybride slagersproducten. Op de website geeft KNS een update van dit project Plant4Texture. Onlangs werd deze gel succesvol gebruikt voor de productie van hybride grill- en rookworst.

Wat verscheen er de afgelopen week in de media over de vleesbranche?

Wat verscheen er de afgelopen week in de media over de vleesbranche?

In de media verschijnen regelmatig berichten die interessant zijn voor de slagersbranche. Wat kwam er afgelopen week allemaal voorbij?