Plukon bouwt nieuwe fabriek in Wezep

attachment-001_food-image-1138989

Pluimveeverwerkingsbedrijf Plukon Food bouwt een nieuwe fabriek in Wezep. De nieuwe fabriek vervangt de vorige die in maart van dit jaar uitbrandde.

Het pand van Plukon Food brandde niet volledig af, maar de schade was zo groot dat nieuwbouw de enige optie nog is. De herbouw kost zo'n 25 miljoen euro en naar verwachting is de nieuwe fabriek in 2018 klaar.

Kant-en-klare maaltijden en kipproducten

Plukon maakte in Wezep kant-en-klare maaltijden en bewerkte kipproducten voor onder meer supermarkten, onder meer Friki. Direct na de brand kon er enkele dagen niet worden geleverd. De productie is echter snel weer opgepakt; de ruim 375 medewerkers van de vestiging konden tijdelijk aan de slag op andere locaties.

Omzet

Plukon is een grote international waar ruim dan 5.000 mensen werkzaam zijn. In de slachterijen van Plukon worden wekelijks miljoenen kippen geslacht. De omzet bedroeg vorig jaar ongeveer 1,4 miljard euro.

Lees ook
Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Nieuwe zaak met nieuwe apparatuur voor Poelier Verhoef

Poelier Verhoef is in Tiel inmiddels een begrip. Dit voorjaar stak de eigenaar, slager Anton de Heus, de Waal over. Hij opende een tweede zaak in Beneden-Leeuwen. De gloednieuwe vitrine is de grote blikvanger. “Vanzelfsprekend”, aldus de slager. “De vitrine is core business.”

Alle Nederlandse supermarkten eind 2023 over op Beter leven-kip

Alle Nederlandse supermarkten eind 2023 over op Beter leven-kip

Eind 2023 heeft alle kip in de Nederlandse supermarkten minimaal één ster Beter Leven. “Een wereldwijde primeur. We zijn trots op de Nederlandse supermarkten en de kipsector dat zij kiezen voor een diervriendelijkere houderij,” zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier.

Brand bij Groenland Kip

Brand bij Groenland Kip

Afgelopen zondag, 11 juli 2021, brak er in de ochtend een grote brand uit bij kipleverancier Groenland Kip in Bodegraven. De schade is groot. Twee van de productiehallen aan de Beneluxweg werden volledig in as gelegd. De schade aan de rest van het pand is nog niet duidelijk.