Pluimveehouders op zelfverdediging

13 augustus 2012 Tom Van der Meer

BARNEVELD - De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) wil haar leden een cursus zelfverdediging bieden. Dit als reactie op het trainingskamp dat dierenactivisten in Appelscha houden.

BARNEVELD - De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) wil haar leden een cursus zelfverdediging bieden. Dit als reactie op het trainingskamp dat dierenactivisten in Appelscha houden.


De dierenactivisten krijgen tijdens het trainingskamp onder meer workshops over hoe ze zich moeten wapenen tegen politie en justitie en hoe ze acties kunnen opzetten. 'Het is voor ons onbegrijpelijk dat deze lieden ongestoord deze activiteit in Nederland kunnen ontplooien', aldus de NVP.


Bezittingen verdedigen

De NVP zegt al van diverse kanten benaderd te zijn, met de vraag wat gedaan moet worden als de overheid niet ingrijpt. De vakbond overweegt een cursus zelfverdediging voor haar leden en andere geïnteresseerden, 'met alles wat maar voorhanden is op het bedrijf'. 'Volgens de wet mogen wij onze bezittingen verdedigen en beschermen als dat nodig is.'


Politie bellen

De NVP adviseert ondernemers die te maken krijgen met terrorisme, om direct de politie te bellen. Ook het opzetten van een telefooncirkel met buren en collega’s ‘om elkaar bij te staan’ is in hun ogen een optie.


Lees ook:

Fries CDA: verbied training dierenactivist (10 juli 2007)


Trainingskamp dierenactivisten in Appelscha (4 juli 2007)


Vechten tegen vlees (1 oktober 2004)  


Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over dierenactivisten


Altijd op de hoogte blijven?