Platform Varkensvleesketen biedt ‘vergeten vlees’ aan op Grüne Woche

16 januari 2017

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en de Nederlandse Vereniging voor de Diervoederindustrie (Nevedi) zijn op de Grüne Woche in Berlijn samen als Platform Varkensvleesketen aanwezig. Zij presenteren staatssecretaris Martijn van Dam een ‘Schlachtplatte’ van Nederlands varkensvlees als meest duurzame vlees.

De Internationale Grüne Woche vindt plaats van 20 tot en met 29 januari in Berlijn. In het Holland Paviljoen verzorgt het Platform Varkensvleesketen in het startweekend een bijdrage over integrale duurzaamheid van de Nederlandse varkensvleesketen. Samenwerking van diervoederproducenten, varkenshouderij en vleesverwerkende bedrijven vormt de basis voor maatschappelijk verantwoord geproduceerd product. De varkensvleessector werkt op basis van zorgvuldig grondstof- en energiegebruik, een goede diergezondheid, de zorg voor dierenwelzijn en het milieu en gegarandeerde voedselveiligheid van de eindproducten.

Schlachtplatte en ‘vergeten varkensvlees’

Het Platform biedt gericht informatiemateriaal over de keten en een kok zal er rookworst bereiden zodat men kan proeven van het heerlijke Nederlandse varkensvlees. Er is informatie over ‘vergeten vlees’ recepten zoals bloedworst en buikspek, waarin zeer voedzame, maar minder gangbare delen van het varken zijn verwerkt. Zo maakt het Platform helder, dat alles van een varken een goede bestemming moet krijgen, door ‘vergeten varkensvlees’ in ere te helpen herstellen op kernmarkten, zoals Nederland en Duitsland.

Werkbezoek staatssecretaris Van Dam

Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken en Landbouw) zal de aanwezige Nederlandse bedrijven, organisaties en kennisinstellingen op de Grüne Woche. De presentatie van het Platform speelt in op de wens van de staatssecretaris om de zogeheten vierkantsverwaarding niet alleen op de ‘derde landen’ te richten maar ook op ‘Europese binnenmarkten’.

Het Platform staat van 20 tot en met 22 januari in het Holland Paviljoen (Hal 18 / stand 10a) in de Messe Berlin.

Altijd op de hoogte blijven?