Pilgrim's Pride voor rechter gesleept

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

HOUSTON – Aandeelhouders van Pilgrim's Pride slepen het kippenvleesbedrijf voor de rechter. Zij beschuldigen directieleden ervan misleidende informatie te hebben verstrekt over de financiële situatie van Pilgrim's Pride.

HOUSTON – Aandeelhouders van Pilgrim’s Pride slepen het kippenvleesbedrijf voor de rechter. Zij beschuldigen directieleden ervan misleidende informatie te hebben verstrekt over de financiële situatie van Pilgrim’s Pride.

Twee advocatenkantoren die zijn gespecialiseerd in dit soort zaken vertegenwoordigen de aandeelhouders.

Schade

De aandeelhouders stellen dat de directieleden zich er al maanden van bewust waren dat hun hedges (het afdekken van financieel risico, red) niet werkten en het bedrijf zelfs financiële schade toebrachten.

Prijzen

Ook zou Pilgrim’s Pride niet in staat zijn geweest de prijzen te verhogen om de marges op te krikken, terwijl concurrenten dit wel deden. Verder bleef de manier van werken intact terwijl de industrie in een moeilijke periode verkeerde.

Faillissement

Pilgrim’s Pride verkeert momenteel in zodanig financiële moeilijkheden dat een faillissement of verkoop tot de mogelijkheden behoort.

Lees ook:

'Pilgrim's Pride gaat failliet of wordt verkocht' (29 oktober 2008)

Slechte week voor Tyson en Smithfield (1 september 2008) 

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Pilgrim's Pride

Alle berichten over de kredietcrisis

Altijd op de hoogte blijven?