Pilgrim's Pride voor rechter gesleept

attachment-001_food-image-VLS5897I01

HOUSTON – Aandeelhouders van Pilgrim's Pride slepen het kippenvleesbedrijf voor de rechter. Zij beschuldigen directieleden ervan misleidende informatie te hebben verstrekt over de financiële situatie van Pilgrim's Pride.

HOUSTON – Aandeelhouders van Pilgrim’s Pride slepen het kippenvleesbedrijf voor de rechter. Zij beschuldigen directieleden ervan misleidende informatie te hebben verstrekt over de financiële situatie van Pilgrim’s Pride.

Twee advocatenkantoren die zijn gespecialiseerd in dit soort zaken vertegenwoordigen de aandeelhouders.

Schade

De aandeelhouders stellen dat de directieleden zich er al maanden van bewust waren dat hun hedges (het afdekken van financieel risico, red) niet werkten en het bedrijf zelfs financiële schade toebrachten.

Prijzen

Ook zou Pilgrim’s Pride niet in staat zijn geweest de prijzen te verhogen om de marges op te krikken, terwijl concurrenten dit wel deden. Verder bleef de manier van werken intact terwijl de industrie in een moeilijke periode verkeerde.

Faillissement

Pilgrim’s Pride verkeert momenteel in zodanig financiële moeilijkheden dat een faillissement of verkoop tot de mogelijkheden behoort.

Lees ook:

'Pilgrim's Pride gaat failliet of wordt verkocht' (29 oktober 2008)

Slechte week voor Tyson en Smithfield (1 september 2008) 

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Pilgrim's Pride

Alle berichten over de kredietcrisis

Lees ook
Een faillissement kan soms worden vermeden!

Een faillissement kan soms worden vermeden!

  Bijna alle ondernemers overkomt het een keer in het ondernemersbestaan; het gaat bedrijfseconomisch zo slecht dat het voortbestaan van het bedrijf op het spel staat. Het is dan vaak een dubbeltje op zijn kant. Veel bedrijven hebben in zo’n situatie nog een redelijke tot goed toekomstperspectief maar de schuldenberg is dan de molensteen...

Rechtbank verklaart Nunspeetse kippenslachter failliet

Rechtbank verklaart Nunspeetse kippenslachter failliet

De Nunspeetse vleeskuikenslachterij GPS is donderdag 26 november door de Gelderse rechtbank officieel failliet verklaard. Curator Frans van Oss onderhandelt met enkele grote voedingsbedrijven over een gehele of gedeeltelijke overname van het bedrijf, dat met 300 werknemers een van de grootste pluimveeslachterijen van Nederland was.'Ik heb hele serieuze...

Faillissement aangevraagd voor GPS Nunspeet

Faillissement aangevraagd voor GPS Nunspeet

Kippenslachterij GPS in Nunspeet heeft eind vorige week faillissement aangevraagd, volgens de bedrijfsleiding als gevolg van de coronacrisis. Gesprekken met potentiële overnamekandidaten hebben nog tot niets geleid, voor honderden medewerkers dreigt ontslag.Anderhalve week geleden sprak curator Frans van Oss van drie mogelijke overnamekandidaten voor...