Pilgrim's Pride in surseance

attachment-001_food-image-VLS6020I01

PITTSBURG – Kippenvleesverwerker Pilgrim's Pride heeft surseance van betaling aangevraagd. Het is wel de bedoeling dat het bedrijf gaat doorstarten.

PITTSBURG – Kippenvleesverwerker Pilgrim’s Pride heeft surseance van betaling aangevraagd. Het is wel de bedoeling dat het bedrijf gaat doorstarten.

Pilgrim’s Pride vroeg faillissement aan onder het zogenoemde 'Chapter 11'. Dit betekent dat het bedrijf tijdens de faillissementsaanvraag mag reorganiseren. De directie ziet dit als de enige manier om uiteindelijk nog te kunnen overleven.

De bedrijven van Pilgrim’s Pride draaien tijdens de procedure gewoon door. De Mexicaanse en sommige Amerikaanse activiteiten zijn niet meegenomen in de faillissementsaanvraag.

Het bedrijf lijdt dit jaar waarschijnlijk een verlies bijna één miljard dollar. De helft daarvan heeft te maken met de overname van Gold Kist Inc in januari van dit jaar. Pilgrim’s Pride investeerde in totaal 1,5 miljard dollar in die overname.

Lees ook:

Pilgrim’s Pride (tijdelijk) gered (27 november 2008)Pilgrim’s Pride ontslaat 335 man (20 november 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Pilgrim's Pride

Lees ook
Geertsen Vlees failliet verklaard

Geertsen Vlees failliet verklaard

Vleesverwerkingsbedrijf Geertsen Vlees in Tegelen is failliet verklaard.Dat meldt De Limburger. De curator laat aan de regionale krant weten dat het familiebedrijf het faillissement zelf heeft aangevraagd. Marges kleiner De krant citeert curator Jeroen Bakkers uit Venlo: ‘De marges in deze branche worden steeds kleiner. Geertsen leverde vers vlees aan...

Laagste aantal faillissementen sinds 2001

Laagste aantal faillissementen sinds 2001

Vorig jaar zijn er 3144 bedrijven en instellingen, exclusief eenmanszaken, failliet verklaard. Dat is bezien over het hele jaar het laagste aantal van deze eeuw, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen. Daarna is er tot september 2017 sprake van een dalende trend. Vervolgens wisselden...

Aantal faillissementen neemt toe

Aantal faillissementen neemt toe

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is toegenomen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. In oktober werden 40 bedrijven meer failliet verklaard dan een maand eerder.Vorige maand werden 306 bedrijven en instellingen exclusief eenmanszaken failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen,...