Pilgrim's Pride in surseance

attachment-001_food-image-VLS6020I01

PITTSBURG – Kippenvleesverwerker Pilgrim's Pride heeft surseance van betaling aangevraagd. Het is wel de bedoeling dat het bedrijf gaat doorstarten.

PITTSBURG – Kippenvleesverwerker Pilgrim’s Pride heeft surseance van betaling aangevraagd. Het is wel de bedoeling dat het bedrijf gaat doorstarten.

Pilgrim’s Pride vroeg faillissement aan onder het zogenoemde 'Chapter 11'. Dit betekent dat het bedrijf tijdens de faillissementsaanvraag mag reorganiseren. De directie ziet dit als de enige manier om uiteindelijk nog te kunnen overleven.

De bedrijven van Pilgrim’s Pride draaien tijdens de procedure gewoon door. De Mexicaanse en sommige Amerikaanse activiteiten zijn niet meegenomen in de faillissementsaanvraag.

Het bedrijf lijdt dit jaar waarschijnlijk een verlies bijna één miljard dollar. De helft daarvan heeft te maken met de overname van Gold Kist Inc in januari van dit jaar. Pilgrim’s Pride investeerde in totaal 1,5 miljard dollar in die overname.

Lees ook:

Pilgrim’s Pride (tijdelijk) gered (27 november 2008)Pilgrim’s Pride ontslaat 335 man (20 november 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Pilgrim's Pride

Lees ook
Een faillissement kan soms worden vermeden!

Een faillissement kan soms worden vermeden!

  Bijna alle ondernemers overkomt het een keer in het ondernemersbestaan; het gaat bedrijfseconomisch zo slecht dat het voortbestaan van het bedrijf op het spel staat. Het is dan vaak een dubbeltje op zijn kant. Veel bedrijven hebben in zo’n situatie nog een redelijke tot goed toekomstperspectief maar de schuldenberg is dan de molensteen...

Rechtbank verklaart Nunspeetse kippenslachter failliet

Rechtbank verklaart Nunspeetse kippenslachter failliet

De Nunspeetse vleeskuikenslachterij GPS is donderdag 26 november door de Gelderse rechtbank officieel failliet verklaard. Curator Frans van Oss onderhandelt met enkele grote voedingsbedrijven over een gehele of gedeeltelijke overname van het bedrijf, dat met 300 werknemers een van de grootste pluimveeslachterijen van Nederland was.'Ik heb hele serieuze...

Faillissement aangevraagd voor GPS Nunspeet

Faillissement aangevraagd voor GPS Nunspeet

Kippenslachterij GPS in Nunspeet heeft eind vorige week faillissement aangevraagd, volgens de bedrijfsleiding als gevolg van de coronacrisis. Gesprekken met potentiële overnamekandidaten hebben nog tot niets geleid, voor honderden medewerkers dreigt ontslag.Anderhalve week geleden sprak curator Frans van Oss van drie mogelijke overnamekandidaten voor...