Peter van Deursen treedt toe tot raad van commissarissen Vion

30 januari 2023 Redactie Vleesmagazine

Vion heeft Peter van Deursen benoemd als lid van de raad van commissarissen van Vion Food Group. Hij bekleedt deze functie met ingang van 1 januari 2023. Tijdens zijn carrière bekleedde Van Deursen diverse functies bij Cargill.

Peter Van Deursen studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na de afronding van zijn studie trad hij in dienst bij Cargill, waar hij meerdere internationale managementfuncties vervulde op het gebied van operational excellence, transformaties, overnames, risicomanagement en het managen van talenten en teams. De laatste jaren was hij bij Cargill wereldwijd verantwoordelijk als President Global Starches, Sweeteners & Texturizers.

“We verwelkomen Peter van harte als nieuw lid in onze raad van commissarissen”, zegt Theo Koekkoek, voorzitter van de raad van commissarissen. “Zijn jarenlange ervaring als topbestuurder bij Cargill op alle continenten in de wereld past bij de verdere ontwikkeling van de internationale ketenstrategie van Vion.”
De samenstelling van de raad van commissarissen ziet er momenteel als volgt uit: Theo Koekkoek (voorzitter), Rogier Jacobs (vicevoorzitter), Marieke Bax, Peter Broeckx, Cis van Doninck en Peter van Deursen.

Vion Holding N.V. is een internationaal foodbedrijf met productielocaties in Nederland, Duitsland en België en verkoopondersteunende en vertegenwoordigingskantoren kantoren in zestien landen. In 2021 behaalde Vion met circa 12.000 werknemers een omzet van € 4,6 miljard.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?