Peter Tap winnaar van Bronzen Rookworst 2015

Peter Tap

Peter Tap is de winnaar van de Bronzen Rookworst 2015. De slager van Keurslager Muilwijk uit Ameide kreeg de hoofdprijs van de Nationale Rookworstwedstrijd zaterdag 10 oktober uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst van Arnhem Rookworststad bij Hotel Van der Valk in Duiven.

Bij Hotel Van der Valk werden ook de eerste prijzen in de verschillende categorieën rookworst uitgereikt. Slager-traiteur Augustinus uit Kesteren werd kampioen met de fijne rookworst. In de categorie grove rookworst ging Nathan Burggraaf uit Culemborg met de eer strijken. Bert Zumbrink uit Cothen werd kampioen in de categorie Specialiteit.

Innovatieprijs

John van Egmond won de innovatieprijs met zijn gerookte bloedworst. De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) stelde deze prijs voor het meest innovatieve product met rookworst beschikbaar. Jacques Rijk van de afdeling Vlees & vaktechniek was namens de KNS betrokken bij de keuring die onder leiding van Paul van Trigt stond.

Arnhem Rookworststad

De Nationale Rookworstwedstrijd werd op vrijdag 25 september voor de 41e keer gehouden door Arnhem Rookworststad. Slagers gingen in deze vakwedstrijd de strijd met elkaar aan. Meer dan hondered slagers hadden zich ingeschreven voor de keuring. Met ruim 250 inzendingen, waarvan 25 innovaties, was dit veel meer dan in 2014.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vond plaats op zaterdag 10 oktober in bij Hotel Van der Valk in Duiven door Peter Hoogenboom, directeur van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie, en Karel de Leest, voorzitter van het college van bestuur van SVO vakopleiding food.

Lees ook
Genomineerden Worstmaker en Traiteur van het jaar 2021

Genomineerden Worstmaker en Traiteur van het jaar 2021

De genomineerden voor Worstmaker en Traiteur van het jaar zijn bekend. Tijdens het jaarevent van Uw Slager en Het Worstmakersgilde op 24 januari maakt Stichting het Worstmakersgilde, de organisator van de wedstrijd, de winnaars bekend.

Hoge kwaliteit inzendingen bij Noordelijke Slagers Manifestatie

Hoge kwaliteit inzendingen bij Noordelijke Slagers Manifestatie

De uitreiking was op 1 november, maar op zaterdag 2 oktober vond de productenkeuring al plaats voor de Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM). De firma Boonstra Verswaren in Peize was gastheer. De kwaliteit van de inzendingen was opvallend hoog. “Slagers zijn in coronatijd creatiever geworden,” verklaart barbecue-goeroe en keurmeester Robert Nagtegaal...

Aanmelden voor de Grote Grillworsttest 2022

Aanmelden voor de Grote Grillworsttest 2022

Slagers kunnen zich weer inschrijven voor de Grote Grillworsttest. De keuring van deze vakwedstrijd voor leden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) vindt plaats op 12 januari 2022.