Peter Tap winnaar van Bronzen Rookworst 2015

Peter Tap

Peter Tap is de winnaar van de Bronzen Rookworst 2015. De slager van Keurslager Muilwijk uit Ameide kreeg de hoofdprijs van de Nationale Rookworstwedstrijd zaterdag 10 oktober uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst van Arnhem Rookworststad bij Hotel Van der Valk in Duiven.

Bij Hotel Van der Valk werden ook de eerste prijzen in de verschillende categorieën rookworst uitgereikt. Slager-traiteur Augustinus uit Kesteren werd kampioen met de fijne rookworst. In de categorie grove rookworst ging Nathan Burggraaf uit Culemborg met de eer strijken. Bert Zumbrink uit Cothen werd kampioen in de categorie Specialiteit.

Innovatieprijs

John van Egmond won de innovatieprijs met zijn gerookte bloedworst. De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) stelde deze prijs voor het meest innovatieve product met rookworst beschikbaar. Jacques Rijk van de afdeling Vlees & vaktechniek was namens de KNS betrokken bij de keuring die onder leiding van Paul van Trigt stond.

Arnhem Rookworststad

De Nationale Rookworstwedstrijd werd op vrijdag 25 september voor de 41e keer gehouden door Arnhem Rookworststad. Slagers gingen in deze vakwedstrijd de strijd met elkaar aan. Meer dan hondered slagers hadden zich ingeschreven voor de keuring. Met ruim 250 inzendingen, waarvan 25 innovaties, was dit veel meer dan in 2014.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vond plaats op zaterdag 10 oktober in bij Hotel Van der Valk in Duiven door Peter Hoogenboom, directeur van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie, en Karel de Leest, voorzitter van het college van bestuur van SVO vakopleiding food.

Lees ook
Tips en tricks voor de Slavakto-vakwedstrijden

Tips en tricks voor de Slavakto-vakwedstrijden

Menig collega droomt van een mooie bekroning of kampioenschap bij de Slavakto-vakwedstrijden. Maar het behalen van een prijs gaat niet vanzelf. In dit artikel deel ik tips en tricks en do’s en don’ts die u kunnen helpen een hogere score te verwezenlijken.

KNS maakt finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2022 bekend

KNS maakt finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2022 bekend

Elk jaar gaat Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) op zoek naar de Lekkerste Bal Gehakt. Vandaag, 12 september, maakt KNS de tien finalisten voor deze vakwedstrijd voor slagers bekend. “Het was een spannende keuring met mooie, smaakvolle gehaktballen”, aldus de vakjury.

Consument gaat meer betalen voor voeding

Consument gaat meer betalen voor voeding

Naast de hoge prijzen voor energie en grondstoffen exploderen nu ook de opslagkosten voor voeding. Het gevolg is volgens Ceel Elemans, sector specialist Food bij ING Sector Banking, dat de consument nog meer betalen voor voeding. Hieronder legt hij uit hoe het zit.