Peter Broeckx nieuw lid raad van commissarissen Vion

Vion Food Group_HQ

Peter Broeckx maakt per 18 maart 2021 deel uit van de raad van commissarissen van Vion. Ton van der Laan trad op dezelfde datum terug, nadat zijn tweede termijn was beëindigd. Dat maakte Vion op 2 april bekend. 

Broeckx heeft brede internationale ervaring als bestuurslid in de agrarische sector en heeft een achtergrond in de melkveehouderij. Hij heeft de Belgische nationaliteit en beschikt over bestuurlijke ervaring in tal van landbouwbesturen en -organisaties zoals Boerenbond, Agri Investment Fund, AVEVE en Covalis. Van 2007 tot 2015 was hij voorzitter van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (Vlam). Tot voor kort was hij voorzitter van de raad van commissarissen van CRV, een Nederlands-Vlaamse coöperatie voor rundveeverbetering.

Theo Koekkoek, voorzitter van de raad van commissarissen: "We zijn blij Peter Broeckx als nieuw lid van de raad van commissarissen van Vion te mogen verwelkomen. Met zijn managementervaring in de agrarische sector zal hij zeker waarde toevoegen aan de expertise van de huidige raad van commissarissen."

Ton van der Laan beëindigde op 18 maart 2021 zijn tweede termijen trad terug als lid van de raad van commissarissen. Ton was sinds 24 april 2014 lid van de raad van commissarissen. Ronald Lotgerink, CEO van Vion: "Ton van der Laan bracht uitgebreide strategische kennis en bestuurlijke ervaring in voor een duurzamer landbouw- en voedingsgerelateerd bedrijf. Ik wil hem bedanken voor zijn bijdragen en wens hem het allerbeste."

Bovenstaande wijzigingen betekenen dat de raad van commissarissen van Vion nu bestaat uit: Theo Koekkoek (voorzitter), Rogier Jacobs (vice-voorzitter), Marieke Bax, Martine Snels en Peter Broeckx.

Meer over
Lees ook
NVWA controleert extra op dierenwelzijn bij hoge temperaturen

NVWA controleert extra op dierenwelzijn bij hoge temperaturen

Vanwege de verwachte hoge temperaturen treedt vanaf maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli 2019 het Nationaal plan voor veetransport bij extreme temperaturen in werking. Ook voeren inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op warme dagen extra controles uit om te kijken of bedrijven zich houden aan de regels voor dierenwelzijn.Vervoersteams...

Vion toeleverancier met beste reputatie op MT500-lijst

Vion toeleverancier met beste reputatie op MT500-lijst

Vion Food Group bezet de hoogste positie in de categorie Fast Moving Consumer Goods (toeleveranciers) van de MT500-lijst van 'next generation leadership'-platform MT. De internationale vleesproducent heeft hiermee de beste reputatie in deze categorie volgens zijn ‘peers’.MT500 publiceert jaarlijks een lijst van de 500 bedrijven met de beste reputatie...

Rogier Jacobs treedt toe tot rvc Vion

Rogier Jacobs treedt toe tot rvc Vion

Rogier Jacobs wordt vanaf 15 mei 2019 lid van de raad van commissarissen van Vion. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend.Jacobs is sinds februari dit jaar werkzaam als Chief Information Officer (CIO) bij ASML. Hiervoor werkte hij als CIO bij Cofco International en Cargill INC. In het verleden heeft hij diverse leidinggevende functies bekleed bij onder...