Peter Broeckx nieuw lid raad van commissarissen Vion

Vion Food Group_HQ

Peter Broeckx maakt per 18 maart 2021 deel uit van de raad van commissarissen van Vion. Ton van der Laan trad op dezelfde datum terug, nadat zijn tweede termijn was beëindigd. Dat maakte Vion op 2 april bekend. 

Broeckx heeft brede internationale ervaring als bestuurslid in de agrarische sector en heeft een achtergrond in de melkveehouderij. Hij heeft de Belgische nationaliteit en beschikt over bestuurlijke ervaring in tal van landbouwbesturen en -organisaties zoals Boerenbond, Agri Investment Fund, AVEVE en Covalis. Van 2007 tot 2015 was hij voorzitter van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (Vlam). Tot voor kort was hij voorzitter van de raad van commissarissen van CRV, een Nederlands-Vlaamse coöperatie voor rundveeverbetering.

Theo Koekkoek, voorzitter van de raad van commissarissen: "We zijn blij Peter Broeckx als nieuw lid van de raad van commissarissen van Vion te mogen verwelkomen. Met zijn managementervaring in de agrarische sector zal hij zeker waarde toevoegen aan de expertise van de huidige raad van commissarissen."

Ton van der Laan beëindigde op 18 maart 2021 zijn tweede termijen trad terug als lid van de raad van commissarissen. Ton was sinds 24 april 2014 lid van de raad van commissarissen. Ronald Lotgerink, CEO van Vion: "Ton van der Laan bracht uitgebreide strategische kennis en bestuurlijke ervaring in voor een duurzamer landbouw- en voedingsgerelateerd bedrijf. Ik wil hem bedanken voor zijn bijdragen en wens hem het allerbeste."

Bovenstaande wijzigingen betekenen dat de raad van commissarissen van Vion nu bestaat uit: Theo Koekkoek (voorzitter), Rogier Jacobs (vice-voorzitter), Marieke Bax, Martine Snels en Peter Broeckx.

Meer over
Lees ook
Vion verwacht daling van vleesconsumptie

Vion verwacht daling van vleesconsumptie

Vion gaat er vanuit dat de vleesconsumptie de komende tien jaar jaarlijks met 1 tot 2 procent afneemt in zowel Nederland als Duitsland.Dat zegt bestuursvoorzitter Ronald Lotgerink van Vion in een interview met Het Financieele Dagblad. De verwachting maakt deel uit van het nieuwe vijfjarenplan dat de topman van de vleesreus heeft neergezet. De onderneming...

Ontslagen bij Duitse vestiging Vion

Ontslagen bij Duitse vestiging Vion

Vion stopt met slachten van varkens in het Duitse Altenburg. Hierdoor zullen ongeveer 110 medewerkers verdwijnen. Het bedrijf heeft de werknemers en hun vertegenwoordigers geïnformeerd en is in gesprek over een sociaal plan.Dat maakt Vion bekend. De reden van de verminderde werkgelegenheid is dat de vestiging in de Duitse deelstaat Thüringen in het...

Vion legt focus op marketing en innovatie

Vion legt focus op marketing en innovatie

Vion kondigt aanpassingen aan in het management van Vion Food Service. De aandacht gaat vooral uit naar marketing en innovatie.Dat meldt Distrifood. De business unit ‘Vion Food Service’ is bekend van onder meer de merken Salomon FoodWorld en FVZ Convenience. In 2020 wijzigt Vion het management van deze afdeling. ‘Voortbouwend op eerdere successen wordt...