Peter Broeckx nieuw lid raad van commissarissen Vion

Vion Food Group_HQ

Peter Broeckx maakt per 18 maart 2021 deel uit van de raad van commissarissen van Vion. Ton van der Laan trad op dezelfde datum terug, nadat zijn tweede termijn was beëindigd. Dat maakte Vion op 2 april bekend. 

Broeckx heeft brede internationale ervaring als bestuurslid in de agrarische sector en heeft een achtergrond in de melkveehouderij. Hij heeft de Belgische nationaliteit en beschikt over bestuurlijke ervaring in tal van landbouwbesturen en -organisaties zoals Boerenbond, Agri Investment Fund, AVEVE en Covalis. Van 2007 tot 2015 was hij voorzitter van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (Vlam). Tot voor kort was hij voorzitter van de raad van commissarissen van CRV, een Nederlands-Vlaamse coöperatie voor rundveeverbetering.

Theo Koekkoek, voorzitter van de raad van commissarissen: "We zijn blij Peter Broeckx als nieuw lid van de raad van commissarissen van Vion te mogen verwelkomen. Met zijn managementervaring in de agrarische sector zal hij zeker waarde toevoegen aan de expertise van de huidige raad van commissarissen."

Ton van der Laan beëindigde op 18 maart 2021 zijn tweede termijen trad terug als lid van de raad van commissarissen. Ton was sinds 24 april 2014 lid van de raad van commissarissen. Ronald Lotgerink, CEO van Vion: "Ton van der Laan bracht uitgebreide strategische kennis en bestuurlijke ervaring in voor een duurzamer landbouw- en voedingsgerelateerd bedrijf. Ik wil hem bedanken voor zijn bijdragen en wens hem het allerbeste."

Bovenstaande wijzigingen betekenen dat de raad van commissarissen van Vion nu bestaat uit: Theo Koekkoek (voorzitter), Rogier Jacobs (vice-voorzitter), Marieke Bax, Martine Snels en Peter Broeckx.

Meer over
Lees ook
COV: ‘Oproep FNV kwetsend, ongefundeerd en ongepast’

COV: ‘Oproep FNV kwetsend, ongefundeerd en ongepast’

Kwetsend, ongefundeerd en ongepast. Zo kwalificeert Richard van der Kruijk, algemeen secretaris van de COV, de oproep van de FNV om hard in te grijpen in de vleessector. ‘Het is een klap in het gezicht van de duizenden werknemers, die zich dagelijks als een van de vitale beroepsgroepen inzetten voor onze voedselvoorziening.’Van der Kruijk snapt niets...

Corona: vleesafzet in Europa en Azië verloopt moeizaam

Corona: vleesafzet in Europa en Azië verloopt moeizaam

Door de aanhoudende onzekerheden rondom het coronavirus verloopt de vleesafzet in zowel Europa als Azië moeizaam.Dat meldt Nieuwe Oogst.  Met name in de getroffen gebieden in Azië is de logistiek van goederen, waaronder vlees, een probleem. Vrieshuizen De vrieshuizen lopen er versneld vol en het wachten is op de doorstroom van goederen. Vion Vion constateert...

Vion met ‘De Groene Weg’ naar Duitsland

Vion met ‘De Groene Weg’ naar Duitsland

Vion brengt zijn biologische producten op de Duitse markt onder de nieuwe lijn ‘Der Grüne Weg’.In Duitsland is het marktaandeel van biologisch vlees vorig jaar met 13,8 procent gestegen naar 31.284 ton. Nederlands bio-merk De Groene Weg Tijdens Biofach, de internationale vakbeurs voor biologische levensmiddelen (van 12-15 februari in het Duitse Neurenberg),...