Pepijn Putman VAS-kampioen

13 oktober 2016

Slager Pepijn Putman uit Arnhem is op de VAS-beurs in Amsterdam bekroond tot Algemeen Kampioen. Hij haalde het hoogste gemiddelde bij de vakwedstrijden. Hij ontving de bokaal en mocht zijn Ster plaatsen bij de 'Diamant' met finale-producten midden in de beurshal. De slagerij had bij de verschillende rubrieken al drie prijzen in de wacht gesleept, voor onder meer zijn herfstquiche. Medewerkster Femke van Vuuren haalde ook een prijs binnen met haar rookworst. Algemeen kampioen bij de jongeren werd Carst-Jan van de Wetering uit Meppel.

"Alles viel dit jaar op z'n plek", glundert Pepijn Putman. "Ik zat er vaak heel dichtbij, maar dan was er net weer een product dat niet helemaal goed was." Pepijn Putman had dit jaar 18 producten ingestuurd voor de vakwedstrijden en er werden er 16 met de maximale score beloond. Ook heeft hij in acht jaar tijd zeven maal een prijs gewonnen voor zijn rookworst.

SVO-kampioenen

Dit jaar werden er voor het eerst SVO-kampioenen gekozen. SVO-kampioen worstsoorten werd Gijs Meening uit Neede met zijn Nàgelholt en winnaar bij de traiteurproducten werd Nico Runderkamp uit Volendam met zijn Pasta di pesto.

Van kookworst tot erwtensoep

De jury had een flinke kluif aan het beoordelen van alle inzendingen. Bijna 1400 producten waren ingestuurd. In totaal waren er in 27 rubrieken prijzen te verdienen, voor jongeren en oudere ondernemers. Elke winnaar kreeg een bokaal en het kookboek Familiegerechten van Felix Wilbrink. Er waren prijzen voor onder meer erwtensoep, paté's, diverse kookworsten, snacks en complete maaltijden. Een stimulans voor elke slager om aan de slag te gaan.

Lees ook:

  • https://www.vleesplus.nl/nieuws/2016/vlees-presenteert-vas-journaal/

Altijd op de hoogte blijven?