Paystaff: nieuw HRM-bedrijf van de makers van Kolibrie

attachment-001_rb-image-1707519

Kolibrie, marktleider voor payroll in de horeca, introduceert Paystaff HRM, een nieuw bedrijf voor payroll en alle andere HRM-vraagstukken. Paystaff HRM is bedoeld voor alle branches en actief in heel Nederland. De reden achter deze lancering is volgens Kolibrie 'opmerkelijk eenvoudig: de markt vroeg erom'.

'Het dilemma groeide met de jaren binnen de muren van Kolibrie. Vasthouden aan het succesvolle horecaspecialisme of concessies doen en ook voldoen aan de vraag van niet-horecabedrijven? Enerzijds vond en vindt de directie dat wat goed is, goed moet blijven. Anderzijds kunnen ook andere branches hun voordeel doen met de twintig jaar kennis en ervaring binnen Kolibrie', aldus Kolibrie. 'De oplossing was een nieuw bedrijf: Paystaff, powered by Kolibrie. Ofwel: Paystaff maakt dankbaar gebruik van de knowhow van de Nederlandse marktleider op het gebied van payroll in de horeca, maar volgt haar eigen pad en eigen doelgroep. Die doelgroep is breed. Vrijwel iedere ondernemer kan gebruikmaken van de diensten van Paystaff. Het nieuwe bedrijf werkt landelijk, evenals Kolibrie.

Gentleman's agreement

De diensten van Paystaff bestaan uit payroll en alle andere HRM-vraagstukken zoals ondersteuning bij de organisatie van opleidingstrajecten, het voeren van functioneringsgesprekken of het welzijn en de gezondheid van de medewerkers. 'Bijzonder hierbij is het zogenaamde gentleman's agreement. In de praktijk betekent dit een vrijblijvende samenwerking zonder contract, zonder minimale opzegtermijn, zonder minimum aantal medewerkers of uren', vervolgt Kolibrie. 'Kortom: volledige vrijheid voor de ondernemer, zonder de beruchte kleine lettertjes of andere adders onder het gras. Uiteraard werkt het nieuwe bedrijf zoveel mogelijk via internet. Het inschrijven van medewerkers en het registreren van de uren kan bijvoorbeeld volledig online tot stand komen.'

Balans

Paystaff is niet alleen juridisch gezien de werkgever, maar voelt zich ook 'een betrokken werkgever die waakt over de balans. Een evenwichtige balans tussen ondernemerschap en werkgeverschap, alsmede de juiste balans tussen ondernemer en medewerker. Een balans die ervoor zorgt dat iedereen doet waar hij of zij goed in is.' Dat vertaalt zich volgens Kolibrie in de sfeer én het rendement binnen het bedrijf.

Maatschappelijk verantwoord

Vanzelfsprekend werkt Paystaff HRM volgens de voorwaarden van de brancheorganisatie. Paystaff gaat hierin nog een stap verder en opereert ook richting medewerkers op een maatschappelijk verantwoorde manier, waardoor  geen sprake is van een uitzendbeding of loonuitsluitsel.

Lees ook
Slagers in Markthal hebben het moeilijk

Slagers in Markthal hebben het moeilijk

Leegstand wordt een steeds groter probleem voor de Markthal in Rotterdam. Sinds de opening van het woon- en winkelgebouw met inpandige markthal in oktober 2014, stonden op geen enkel moment zo veel kramen leeg al nu. Waar horeca-ondernemers goede zaken doen, hebben veel eigenaren van versunits, waaronder diverse slagers, moeite het hoofd boven water...

Jongeren eten wekelijks buiten de deur

Jongeren eten wekelijks buiten de deur

Jongeren eten het vaakst buiten de deur, maar geven daar per keer wel het minste aan uit.Dat blijkt uit onderzoek dat FoodService Instituut Nederland (FSIN) eind vorig jaar heeft laten doen. Van de generatie tussen de 18 en 36 jaar eet 29 procent minstens een keer per week buiten de deur. Het is daarmee de groep die het vaakst in bijvoorbeeld een restaurant...

Rabobank: Biologisch groeit harder dan markt

Rabobank: Biologisch groeit harder dan markt

De omzet in biologische voeding zal de komende tien jaar met gemiddeld 7 procent per jaar groeien.Die voorspelling doet de Rabobank in haar rapport “Organic Is Good for You”. Daarmee zal biologische voeding de komende jaren naar verwachting ongeveer drie tot vier keer zo snel groeien als de gehele voedingsmarkt. Rond 2025 zal het marktaandeel van biologisch...