Payroll voornamelijk wens van opdrachtgever

attachment-007_food-image-VLS11217I07

Werken via een payroll service is meestal de de wens van de opdrachtgever. In 6 op de 10 gevallen is hier sprake van. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 912 zelfstandigen.

Bij payrolling geeft een bedrijf de verantwoordelijkheid voor zijn werkgeverschap uit handen en komt het personeel in dienst van een payrollonderneming.

Via een payrollconstructie wordt de administratie, zoals de salarisadministratie, afdracht van sociale premies, contractbeheer en bijvoorbeeld pensioenen uitbesteed aan een payrollonderneming.

Pensioen opbouwen

Bijna de helft van het personeel via Payroll (46,5 procent) zou graag pensioen opbouwen. 15,4 procent is door ziekte wel eens langer dan 3 maanden niet in staat geweest om te werken. Bij 28 procent van dit personeel levert de betalingstermijn van opdrachtgevers (gemiddeld 28 dagen) soms financiële onzekerheden op en maar liefst 2 op de 5 (39,8 procent) heeft wel eens te maken gehad met wanbetaling.

Zekerheden

Payroll kan een aantal voordelen bieden op het gebied van sociale zekerheden, zo bouw je na 26 weken verplicht pensioen op en ben je verzekerd tegen de risico’s bij (langdurige) ziekte. Ook zijn zzp’ers beter beschermt tegen het risico op late uitbetaling of wanbetaling.

Lees ook
Bedrijven kampen met tekort personeel

Bedrijven kampen met tekort personeel

Treinen die niet kunnen rijden, restaurants en winkels die de openingstijden moeten aanpassen, schoolklassen die naar huis worden gestuurd. Allemaal vanwege een tekort aan personeel. Een kwart van de Nederlandse bedrijven kampt hiermee.

Poeliers sluiten aan bij pensioenfonds slagers

Poeliers sluiten aan bij pensioenfonds slagers

Vanaf 1 januari 2022 sluiten bedrijven in de branche Ambachtelijke Pluimvee- en Wildbedrijven aan bij het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf. Dat melden brancheorganisaties Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en de Poeliersbond op de website. De branche Ambachtelijke Pluimvee- en Wildbedrijven heeft sinds 2014 een eigen cao. In de cao 2017...

Britse vleesindustrie wil personeelstekort oplossen met inzet gedetineerden

Britse vleesindustrie wil personeelstekort oplossen met inzet gedetineerden

In het Verenigd Koninkrijk kampt de vleesbranche met een tekort aan personeel. De branche wil dit probleem op lossen door de inzet van (ex)gedetineerden en is daarover in overleg met de overheid. Dat meldt BBC.