Paul de Leeuw breekt lans voor slagers

9 oktober 2017 Suzanne Dekker

Slagers krijgen steun uit onverwachte hoek. Paul de Leeuw adviseert de lezers van zijn column in het Algemeen Dagblad van 7 oktober om naar een goede slager te gaan.

In zijn column in het AD ‘Zoeken naar een stukje vlees’ verbaast Paul de Leeuw zich over het toenemende aantal “vervelende vegetariërs”. De Leeuw opent zijn column met een tweet waarin hij genoemd werd: ‘Ik hoorde dat Paul de Leeuw ook graag een stukje gemarteld en vermoord vlees lust, ik heb het altijd al een walgelijk kerel gevonden’.

‘Ik vertrouw mijn slager’

Daarna doet hij een aanbeveling om vooral naar de slager te gaan in plaats van naar de supermarkt: “Natuurlijk is veel vlees eten ongezond, maar je durft bijna niet hardop te zeggen dat vlees vaak heerlijk eten is. Er vinden verschrikkelijke toestanden plaats om vlees op het bord te krijgen en daar moet tegen worden opgetreden. Daarom adviseer ik ook naar een betrouwbare slager te gaan in plaats van naar de supermarkt. Bouw een band met hem of haar op en vraag waar het vlees vandaan komt. Ik vertrouw mijn slager.”

Zoektocht naar de lekkerste leverworst

De tv-presentator beschrijft vervolgens nog een deel van zijn zoektocht naar de lekkerste leverworst: ‘Een jaar geleden kreeg ik in een Rotterdamse artiestenfoyer een stukje leverworst. Die was zo apart van smaak en keilekker dat ik wilde weten waar die worst werd gemaakt. Bij een slager in Tilburg. Dus op naar Tilburg, waar we niet alleen de lekkerste leverworst hebben gekocht, maar ook filet americain en vlees­salade. En procureurvlees – dat ligt meteen achter de kop van het varken. Dat is nooit droog en heeft heel veel smaak.’

Rosbief op dierendag

De Leeuw heeft zijn buik vol van de vlees-haters: ‘Toen een vriendin mij vorige week op Dierendag appte dat we nu juist op deze dag moeten sympathiseren met dieren door de hele dag geen vlees te eten, was weer de maat vol. Ik heb m’n poezen en mezelf getrakteerd op drie ons rosbief. Met schijfjes vleestomaat.’

Lees hier de volledige column

Altijd op de hoogte blijven?