Overname Gosschalk door VanDrie Group van de baan

14 maart 2023 Redactie Vleesmagazine

De VanDrie Group neemt toch geen meerderheidsbelang in Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. B.V. De kalfsvleesproducent maakt bekend de intentieverklaring te ontbinden vanwege de liquiditeitsproblemen waar Gosschalk mee kampt door het faillissement van een Deense afnemer. Gosschalk is in gesprek met een andere partij.

Op 30 januari 2023 maakte VanDrie Group een intentieverklaring te hebben gesloten met Gosschalk over de overname van een meerderheidsbelang in het slachthuis. De bedrijven zagen veel overeenkomsten en geloofden dat de overname de bedrijven zou versterken met meer investeringsvermogen en synergievoordelen.

Nu hebben de partijen besloten de intentieverklaring te ontbinden. Op de website van VanDrie Group staat hierover de volgende verklaring: “Alhoewel beide bedrijven kansrijke synergievoordelen en mogelijkheden zagen om gezamenlijk de benodigde ontwikkeling bij Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. B.V. vorm te geven, verstoorden recentelijke ontwikkelingen het perspectief hierop. Als gevolg van het faillissement van een Deense afnemer ontstond een acuut liquiditeitsprobleem. De VanDrie Group heeft zich niet bereid verklaard om voorafgaand aan goedkeuring door de mededingingsautoriteit en afronding van het overnameonderzoek extra financiële middelen te verstrekken. Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. B.V. heeft hierop de stap gezet om de intentieverklaring op te zeggen.”

Gosschalk laat weten dat het bedrijf inmiddels in onderhandeling is met een nieuwe partij. "In het belang van de continuïteit van de onderneming in Epe, is deze partij bereid de benodigde financiering te verzorgen." Deze onderhandelingen bevinden zich in een vergevorderd stadium. 

Gosschalk is gevestigd in Epe en verwerkt rund- en varkensvlees. De vleesverwerker behaalde in 2022 een omzet van 200 miljoen euro. De VanDrie Group is met een omzet van 2,75 miljard euro een stuk groter. Het bedrijf is actief in de hele keten van de vleeskalverensector en produceert kalfs- en rundvlees, (kalver)voeders en zuivelgrondstoffen.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?