'Overname AvG geen consequenties

22 juli 2008 Norbert van der Werff

TILBURG - De voorgenomen overname van Ad van Geloven door Lion Capital heeft geen gevolgen voor de vestigingen of het personeel. Dat stelt directeur Hans Vermeulen.

TILBURG - De voorgenomen overname van Ad van Geloven door Lion Capital heeft geen gevolgen voor de vestigingen of het personeel. Dat stelt directeur Hans Vermeulen.

De ondernemingsraad en het personeel is donderdag op de hoogte gesteld van de overname, die nog wel moet worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Volgens directeur Vermeulen leidde dat niet tot ophef. 'De mensen zeiden dat ze het al eerder hadden meegemaakt dat er een andere hoofdaandeelhouder komt. Bij de overgang van Gilde naar Egeria hadden ze niks van gemerkt.'

Lion heeft volgens Vermeulen 'geen gedefinieerde beleggingshorizon', waarmee wordt bedoeld dat de onderneming niet binnen enkele jaren het bedrijf met winst wil verkopen. De beleggingsmaatschappij moet niet gezien worden als een hedge fonds.

Gezond bedrijf

De overname heeft volgens hem niets met kostenbesparingen te maken. 'We zijn een gezond bedrijf, ook in financieel opzicht. We leveren een mooi rendement op de investeringen.

Egeria kocht Ad van Geloven in maart 2004 van Gilde. Door acquisities van onder meer Mora is Ad van Geloven sterk gegroeid. Vermeulen: 'Egeria richt zich op de "middle market". Lion is een maatje groter.'

Lees ook:

AvG: 'Ook buiten Benelux groeien' (18 juli 2008)

Lion Capital koopt Ad van Geloven (18 juli 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Ad van Geloven


Altijd op de hoogte blijven?