ING: 'Optimisme onder consumenten groeit'

attachment-003_food-image-VLS10055I03

Nederlanders krijgen steeds meer vertrouwen in de economie. Het vertrouwen is terug op het hoogste niveau sinds de zomer van 2008. Dat blijkt uit antwoorden op de Vraag van Vandaag, zoals die door ING wordt gepubliceerd.

Bijna één op de drie consumenten is nu positief over de staat van de economie, waarbij 2 procent zelfs van mening is dat Nederland er op dit terrein ‘zeer goed’ voorstaat. Een groep van 23 procent is nog negatief, terwijl bijna 46 procent de economie op dit moment noch slecht, noch goed vindt.

2008

De cijfers zijn het meest gunstig sinds 2008. Onder meer het afwenden van het vertrek van Griekenland uit de euro, de groeicijfers van het Centraal Plan Bureau, de lage inflatie en de aankomende belastingverlaging zouden volgens ING bijdragen aan de optimistische stemming. ‘De consument let op zijn portemonnee, op de prijzen in de supermarkt en of hij een baan heeft. Die zaken gaan allemaal de goede kant op’, zo wordt een woordvoerder van ING geciteerd door De Telegraaf.

Lees ook
Nederlanders eten jaarlijks bijna 36 kilo vlees

Nederlanders eten jaarlijks bijna 36 kilo vlees

De Nederlandse vleesconsumptie ligt op bijna 36 kilo per jaar. Mannen eten gemiddeld 800 gram per week, vrouwen 550 gram. Dat is meer dan het advies van de Schijf van Vijf, namelijk maximaal 500 gram vlees. Het Voedingscentrum meer plantaardig en minder dierlijk eten. Dat is beter voor de gezondheid en het milieu.

CBS: 8 op de 10 Nederlanders eet niet dagelijks vlees

CBS: 8 op de 10 Nederlanders eet niet dagelijks vlees

Acht op de tien Nederlanders eet niet dagelijk vlees. Dat blijkt uit onderzoek Belevingen 2020 van het CBS. Volgens de cijfers eet 45 procent van de ondervraagden maximaal vier dagen in de week vlees, 5 procent eet nooit vlees.

Week Zonder Vlees duurt voor 1,5 miljoen Nederlanders het hele jaar, toch eten we thuis meer vlees

Week Zonder Vlees duurt voor 1,5 miljoen Nederlanders het hele jaar, toch eten we thuis meer vlees

Dit jaar vond de vierde editie van de Nationale Week Zonder Vlees (WZV) plaats. Er deden 1,7 miljoen Nederlanders aan mee. 1,5 miljoen deelnemers willen ook de rest van het jaar geen of minder vlees eten.