Opleiding packaging projectmanager goed beoordeeld

25 juni 2015 Vleesmagazine

Tien experts hebben op donderdag 18 juni hun certificaat van de opleiding Packaging Projectmanager van HAS Hogeschool in ontvangst mogen nemen. De bedrijfsopleiding leidt op tot generalisten die het ontwikkelingsproces van nieuwe verpakkingen kunnen managen waardoor dit sneller verloopt, kwalitatief beter en tegen lagere kosten. Packaging Projectmanager is een co-productie van GetPact en de HAS en is lovend beoordeeld door de eerste lichting cursisten.

Marjolein Beishuizen van GetPact was één van de cursisten. “Als projectmanager verpakkingen bij GetPact met bijna twintig jaar werkervaring in projectmanagement, was ik erg nieuwsgierig naar deze opleiding”, vertelt ze. “De opleiding tot packaging projectmanager is opgebouwd in modules die precies de verschillende onderdelen weergeven waar ik als projectmanager verpakkingen mee te maken heb, direct of indirect. Door dieper in te gaan op alle aspecten van het verpakkingenproces (letterlijk van innovatie van het product tot aan de recycling), heb ik nu veel meer kennis over al deze aspecten en voel ik mij in staat om bij iedere stap in dit complexe proces als volwaardige gesprekspartner op te treden.”

Kennis van het totale proces

“Juist de kennis van de trajecten voordat de verpakking daadwerkelijk ontwikkeld wordt en alle processen daarna (die vaak op andere afdelingen plaatsvinden) heeft er voor gezorgd dat er bij mij ook meer begrip is voor de vraagstukken en uitdagingen die daar spelen”, vervolgt Beishuizen. “En omdat ik nu weet waar zij mee te maken krijgen, kan ik ook beter meedenken en betere vragen stellen om uiteindelijk een goed product met een goede verpakking op de markt te zetten. Daar waar andere verpakkingsopleidingen zich slechts richten op een verdieping in één of twee onderdelen in het proces, biedt deze opleiding je de uitgebreide kennis van het totale proces.”

Altijd op de hoogte blijven?