Opening fabriek voor plantaardige eiwitten

hand-met-kroos-verkleind

Rubisco Foods opende op 5 maart een nieuwe fabriek waar plantaardige eiwitten geproduceerd worden uit waterlinzen (voedselveilig geproduceerd eendenkroos) en plantaardige reststromen.

In deze nieuwe fabriek produceert Rubisco Foods functionele plantaardige eiwitconcentraten en andere plantaardige ingrediënten voor de levensmiddelenindustrie. Als grondstoffen voor deze fabriek, met een verwerkingscapaciteit van 1200 kilogram per uur, worden producten van lokale telers en plantaardige reststromen van lokale bedrijven gebruikt.

Waterlinzen

Deze nieuwe range van ingrediënten is plantaardig, natuurlijk, clean label, duurzaam en biologisch (Skal) gecertificeerd en dus te gebruiken voor de levensmiddelenindustrie die producten ontwikkelt voor deze groeiende markt. Denk bijvoorbeeld aan eiwitconcentraat van waterlinzen. Dat heeft een eiwitpercentage tot 75 procent en een aminozuursamenstelling vergelijkbaar met wei, een ingrediënt voor vleesvervangers en eiwitshakes.

Een ander ingrediënt is eiwitconcentraat van de reststromen van uien. De van nature aanwezige umami-smaakstoffen in ui werken als een natuurlijke smaakversterker. Dit maakt het een geschikt ingrediënt voor zoutreductie.

De vezels uit deze fabriek zijn koolhydraatarm en glutenvrij.

Lees ook
Samenwerking Unilever en Enough

Samenwerking Unilever en Enough

Unilever en De Vegetarische Slager gaan samenwerken met foodtechbedrijf ENOUGH (voormalig 3F BIO). Gezamelijk willen de bedrijven nieuwe plantaardige vleesproducten ontwikkelen en produceren.

‘Plantaardig als nieuwe normaal moet in regeerakkoord’

‘Plantaardig als nieuwe normaal moet in regeerakkoord’

Als het aan de Transitiecoalitie Voedsel ligt, krijgt informateur Mariëtte Hamer er een opdracht bij. Zij ontving vandaag een open brief met een oproep om "plantaardig het nieuwe normaal te maken", door onder meer een milieuheffing op vlees op te nemen in een nieuw regeerakkoord.

Twee nieuwe plantaardige producten bij Burger King

Twee nieuwe plantaardige producten bij Burger King

Fastfood keten Burger King introduceert twee nieuwe plantaardige producten: een vegan Long Chicken en Nuggets.