Opening fabriek voor plantaardige eiwitten

hand-met-kroos-verkleind

Rubisco Foods opende op 5 maart een nieuwe fabriek waar plantaardige eiwitten geproduceerd worden uit waterlinzen (voedselveilig geproduceerd eendenkroos) en plantaardige reststromen.

In deze nieuwe fabriek produceert Rubisco Foods functionele plantaardige eiwitconcentraten en andere plantaardige ingrediënten voor de levensmiddelenindustrie. Als grondstoffen voor deze fabriek, met een verwerkingscapaciteit van 1200 kilogram per uur, worden producten van lokale telers en plantaardige reststromen van lokale bedrijven gebruikt.

Waterlinzen

Deze nieuwe range van ingrediënten is plantaardig, natuurlijk, clean label, duurzaam en biologisch (Skal) gecertificeerd en dus te gebruiken voor de levensmiddelenindustrie die producten ontwikkelt voor deze groeiende markt. Denk bijvoorbeeld aan eiwitconcentraat van waterlinzen. Dat heeft een eiwitpercentage tot 75 procent en een aminozuursamenstelling vergelijkbaar met wei, een ingrediënt voor vleesvervangers en eiwitshakes.

Een ander ingrediënt is eiwitconcentraat van de reststromen van uien. De van nature aanwezige umami-smaakstoffen in ui werken als een natuurlijke smaakversterker. Dit maakt het een geschikt ingrediënt voor zoutreductie.

De vezels uit deze fabriek zijn koolhydraatarm en glutenvrij.

Lees ook
Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Actuele trends in de foodbranche volgens SBB

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft een trendrapport uitgebracht voor de sector Voedsel, Groen en Gastvrij. SBB signaleert onder andere bewust consu(mind)eren met plantaardige vleesvervangers en E-business voor bakkerijen en slagerijen.

Circulair kippenvoer gemaakt van reststromen uit voedingsindustrie

Circulair kippenvoer gemaakt van reststromen uit voedingsindustrie

Kipster brengt circulair voer voor hobbykippen op de markt. Nijsen Company maakt het uit de resstromen uit de voedselindustrie, zoals gebroken crackers, haverdoppen en overschotten uit bakkerijen. "Wat de consument niet bereikt en waar niets mis mee is, zit in dit voer", aldus Kipster.

Greenforce lanceert plantaardig vlees in poedervorm

Greenforce lanceert plantaardig vlees in poedervorm

De Duitse startup Greenforce brengt een vleesvervanger in poedervorm op de Nederlandse markt. Deze Easy Mixen bestaan uit plantaardig erwteneiwit waaraan consumtenten water toevoegen om er bijvoorbeeld een burger of gehaktbal van te maken.