Ook stakingsdreiging bij kippenslachters

attachment-001_food-image-VLS7060I01

HOUTEN - Er dreigen stakingen bij pluimveeverwerkers Flandrex in Assen, Pingo in Mierlo en Goor, Vlees du Bois in Veldhoven en Cargill in Denekamp.

HOUTEN - Er dreigen stakingen bij pluimveeverwerkers Flandrex in Assen, Pingo in Mierlo en Goor, Vlees du Bois in Veldhoven en Cargill in Denekamp.


Dat zegt FNV Bondgenoten nu deze vakbond niet akkoord is met het cao-eindbod in de pluimveesector.


CNV Bedrijvenbond is eerder, zij het morrend, wél akkoord gegaan met de cao-voorstellen van Nepluvi. Het gaat hier om een structurele loonsverhoging van 1,5 procent (1 procent per 1 juli en 0,5 procent per 1 januari 2010) en een eenmalige uitkering van een half procent.


'We hadden een grotere loonsverhoging willen hebben. We vinden dit eindbod te mager maar onze leden waren niet bereid te gaan staken voor meer', zegt Jacqueline Kraan van CNV Vlees en Vis in het Agrarisch Dagblad.


'Looneis 3,5 procent'

FNV Bondgenoten blijft echter vasthouden aan een structurele looneis van 3,5 procent (per 1 mei 2009) en afspraken over de werkgelegenheid en ).


Ook wil deze vakbond een minimum-cao, die vleesverwerkers zelf meer kunnen optuigen. Nepluvi wil echter vasthouden aan een standaard cao.


De aangekondigde stakingen vinden plaats bij de genoemde Plukon-vestigingen en de Cargil-vestiging in Denekamp.

Stem mee met onze nieuwe stelling: 'De stakingen in de vleessector zijn volkomen onterecht'. Stem mee!

Lees ook:

'Stakingen vleessector niet mislukt' (29 juni 2009)

Stakers vleessector naar Binnenhof Barbecue (29 juni 2009)

Vion Boxtel staakt door, dinsdag Scherpenzeel (29 juni 2009)

Eigen CAO Plukon op de helling (5 mei 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over stakingen

Alle berichten over cao's

Alle berichten over Plukon

Lees ook
Poeliers sluiten aan bij pensioenfonds slagers

Poeliers sluiten aan bij pensioenfonds slagers

Vanaf 1 januari 2022 sluiten bedrijven in de branche Ambachtelijke Pluimvee- en Wildbedrijven aan bij het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf. Dat melden brancheorganisaties Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en de Poeliersbond op de website. De branche Ambachtelijke Pluimvee- en Wildbedrijven heeft sinds 2014 een eigen cao. In de cao 2017...

Nieuwe Cao voor Slagersbedrijf

Nieuwe Cao voor Slagersbedrijf

Er is een nieuwe Cao voor het Slagersbedrijf. Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) heeft hierover overeenstemming bereikt met de vakbonden. Dat laat de brancheorganisatie weten op de website.

KNS legt eindvoorstel cao Slagersbedrijf neer bij vakbonden

KNS legt eindvoorstel cao Slagersbedrijf neer bij vakbonden

Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en vakbonden FNV en CNV Vakmensen overleggen al enige tijd over een nieuwe cao voor het slagersbedrijf. Eind april legde KNS een eindvoorstel neer bij de vakbonden.