'Onze producten zijn voor minstens 90 procent zelf bereid'

3 november 2020 Naomi Heidinga

Walter Brouwer is met zijn culinaire slagerij al jaren een begrip in Purmerend. Hij heeft onlangs zijn zaak laten verbouwen, het gehele interieur is vernieuwd. Met twee directe concurrenten minder, wacht hem een drukke periode. Hoe bereidt hij zich voor op de feestdagen?

De feestdagen lijken op een warme maandag in september ver weg. Een zonovergoten dag, de temperatuur ligt boven de twintig graden. In de toonbank ligt dan ook nog geen assortiment voor de feestdagen, maar barbecuevlees. “Al kun je het hele jaar door barbecueën”, zegt Brouwer, die een liefhebber is. Dat geeft hij mee aan zijn klanten: in het weekend staat steevast een green egg voor de zaak te roken. “We garen er een hele ham op, of een rib eye. Het zorgt voor een heerlijke geur op straat, en het trekt mensen. We verkopen speciaal vlees uit Amerika en Japan, zoals bijvoorbeeld wagyu.”

Ondanks het mooie weer is het druk. Maximaal vijf mensen mogen tegelijkertijd binnen zijn, het loopt die middag lekker door. Alle klanten worden vriendelijk onthaald. Ook tijdens het interview heeft Brouwer oog voor de klant. Het is een kenmerk van de slager. “Dat hoor ik terug van klanten. Ze vinden de sfeer prettig.”

Meer weten over Walter Brouwer en zijn culinaire slagerij? Lees dan het complete nummer online of in Vlees+ 7-2020. Nog geen abonnee? Sluit dan nu een abonnement af op Vlees+ en betaal het eerste jaar slechts € 49,99 excl btw.

Altijd op de hoogte blijven?