Online Slagerij The Butchery ziet omzet verzesvoudigen

Butchery1

In bepaalde branches biedt de coronacrisis kansen. Zo verzesvoudigt online slagerij The Butchery de omzet in april en aan die groei lijkt nog lang geen einde te komen. ‘Het online succes is een combinatie van factoren, maar het Covid-19 virus was zeer zeker het laatste zetje in de rug’, aldus eigenaar Bert-Jan Lantinga.

The Butchery is ontstaan vanuit de stenen winkels en de worstmakerij van Lantinga Slagerij & Catering. Oprichter Bert-Jan Lantinga heeft een voorliefde voor exclusieve vleesrassen als Japans Wagyu en voor dergelijke niche producten is een ruime afzetmarkt een must. Een online slagerij was dus een logische stap.

Offline versus Online

butchery2-300x200 The Butchery is gelanceerd in augustus 2018 en hoewel de shop goed werd ontvangen, was het tot voorkort vooral investeren. De online slagerij groeide gestaag, maar de échte doorbraakmaand was april, waarin Lantinga de omzet maar liefst zag verzesvoudigen. Lantinga: ‘De winkels draaien eveneens goed, maar de groei van de webshop is verhoudingsgewijs veel aanzienlijker. Door het coronavirus zijn nieuwe behoeftes ontstaan, waarin we met The Butchery goed kunnen voorzien. We gebruiken een shockfreezer, dus vers vlees wordt gevacumeerd, voorzien van een duidelijk etiket en binnen een uur diep ingevroren. Het vlees komt bevroren aan en kan dus zonder kwaliteitsverlies weer de vriezer in. En voor 11.00 besteld, is dezelfde avond nog in huis.’

Daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. ‘We merken dat mensen in deze tijden graag hun vriezer vullen en drukke supermarktenwaar mogelijk mijden. Bovendien wordt ons premium aanbod nu ontdekt door het grote publiek. Exclusieve rassen als Japans Wagyu, Chianina en Rubia Gallega vind je immers niet bij elke slager om de hoek. Wij moeten zelf ook keuzes maken in de winkel, want je hebt simpelweg te maken met een vers aanbod in de toonbank.’

Cordon blue atelier

CordonbleuAtelier-300x146 Een online slagerij met hoogwaardig frozen assortiment biedt echter eindeloze mogelijkheden. ‘Zo kun je in ons cordon bleu atelier zelf je cordon bleu samenstellen en in de steak boutique een steak digitaal marineren. Nu uit eten gaan niet mogelijk is en het óók nog eens haast non-stop barbecueweer is geweest, vliegen de tomahawks, côte de boeufs en picanha’s dus de deur uit.’

Trendwatchers verwachten dat de huidige situatie de online foodbranche een blijvende boost gaat geven, omdat mensen nu het gemak van online boodschappen ervaren. ‘Die verwachting heb ik zelf ook en we zijn zelfs al aan het kijken naar een nieuwe locatie. Dat hadden we drie maanden geleden echt nog niet kunnen bedenken.’

 

 
Dossiers
Lees ook
Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Vanwege de oplopende coronacijfers vond er vrijdag 26 november opnieuw een persconferentie plaats waar het kabinet nieuwe maatregelen aankondigde. Er is gekozen voor een zogenaamde avondlockdown. Wat betekent dit voor de bakker, slager, visspecialist en slijter?

Bedrijfsopvolging: begin er tijdig aan!

Bedrijfsopvolging: begin er tijdig aan!

In de praktijk blijkt dat veel ondernemers zich pas in een laat stadium van hun leven bezig houden met bedrijfsopvolging. Het is echter goed om hier tijdig bij stil te staan.

Coronamaatregelen vanaf 13 november

Coronamaatregelen vanaf 13 november

Vanwege de oplopende coronacijfers kondigde het kabinet vrijdagavond 12 november nieuwe maatregelen af die de dag erna direct in gingen. Het doel is om het aantal besmettingen "met een harde klap" omlaag te brengen. Dit zijn de meest relevante regels voor de slager, bakker, vishandel en slijter.