Online activiteiten tijdens Week van de Slager 2021

12 februari 2021 Redactie Vlees

Tijdens De Week van de Slager 2021, van 12 tot 17 april, laten slagers het ambacht, de creativiteit en de veelzijdigheid van het slagersvak zien. Dit jaar ziet dit evenement er anders uit dan normaal. Vanwege het coronavirus moeten de activiteiten online plaatsvinden.

Promotie van het slagersvak staat centraal tijdens De Week van Slager. Eerdere edities organiseerden slagers allerlei activiteiten, zoals demonstraties, proeverijen of schoolbezoeken. Vanwege onzekerheid rondom de ontwikkelingen van het coronavirus en de daarmee gepaard gaande maatregelen moet de branche zich dit jaar richten op online activiteiten. Het thema van 2021 is ‘een verrassend veelzijdig vak’.

De organisatie werkt momenteel aan inspirerende campagnes op sociale media voor vmbo-scholieren, zij-instromers vanuit bijvoorbeeld horeca en een algemene campagne, meldt KNS op de website. Ook wordt gewerkt aan een online format dat slagers kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld een online workshop. Daarnaast zijn er veel activiteiten te bedenken die ook in coronatijd gewoon door kunnen. KNS noemt bijvoorbeeld een kleurwedstrijd, een online wedstrijd zoals ‘Raad het gewicht’, een receptenwedstrijd of een special voor De Week van Slager. 

De Week van Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf . Koninklijke Nederlandse Slagers is de uitvoerder. Slagers die willen deelnemen kunnen zich hiervoor online aanmelden.

 

Altijd op de hoogte blijven?