Onderzoek vleespercentage slachtvarkens afgerond

WAGENINGEN - Wageningen UR Livestock Research heeft, op verzoek van het Productschap Vee en Vlees, onderzoek uitgevoerd naar nieuwe classificatieapparatuur.

WAGENINGEN - Wageningen UR Livestock Research heeft, op verzoek van het Productschap Vee en Vlees, onderzoek uitgevoerd naar nieuwe classificatieapparatuur.

In het onderzoek zijn drie apparaten getest en 180 karkassen uitgesneden om een formule op te stellen om het mager vleespercentage van geslachte varkens te schatten. Dit onderzoek is onderdeel van het goedkeuringstraject dat in Brussel doorlopen moet worden om toestemming te krijgen om nieuwe classificatieapparatuur te mogen gebruiken in een lidstaat. Het rapport is nu online beschikbaar.

De apparaten die zijn getest zijn de opvolger van het huidige prikpistool de Hennessy Grading Probe 7 (HGP7), de Capteur Gras/Maigre (CGM) van het Franse Sydel en de Image Meater van het Duitse CSB Systems. Het mager-vleespercentage is de belangrijkste graadmeter voor de classificatie van het varkenskarkas, die de basis vormt voor de uitbetaling aan de producent en voor het vermarkten van het karkas in alle landen van de EU.

Klik hier voor het hele rapport

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Onderzoek naar werknemers in vleessector

Onderzoek naar werknemers in vleessector

Ruim 37 procent van de werknemers in de vleessector is in dienst van een uitzendbureau. Dat blijkt uit onderzoek van SEO Economisch Onderzoek in opdracht van minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Duitse consumenten besparen op vlees vanwege inflatie

Duitse consumenten besparen op vlees vanwege inflatie

Inflatie beïnvloedt het koopgedrag van veel consumenten, ook bij onze oosterburen. 31 procent van de Duitsers kan zich hun gebruikelijke vleesconsumptie niet meer veroorloven. Dat blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van Vion voor de Vion Consumer Monitor.

Het verschil tussen vleeseters, vlees verminderaars en vleesmijders

Het verschil tussen vleeseters, vlees verminderaars en vleesmijders

Het minderen van vlees is vanwege de milieu-en gezondheidsaspecten een hot topic Je hebt groepen die helemaal geen vlees eten zoals de vegetariërs en de veganisten, groepen die minder vlees eten namelijk flexitariërs maar ook nog steeds de echte vleeseters. Vanuit Wageningen University & Research (WUR) zijn er laatst twee studies verschenen waarin het...