Ondernemersacademie Food: ‘Heb lef en pak je kans!’

andre

De deelnemers van de opleiding Ondernemersacademie Food ruiken kansen in de vleessector. De vooruitzichten in de ambachtelijke vleesbranche zijn veelbelovend. Ook in coronatijd. Inschrijving voor de nieuwe groep, die in juni van start gaat, is mogelijk. ‘Heb lef en pak je kans!’, aldus één van de deelnemers.

De gemotiveerde deelnemers van de Ondernemersacademie Food zien hun toekomst steeds rooskleuriger worden. De Ondernemersacademie is een opgericht in opdracht van SVO Vakopleiding Food- in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en leidt mensen op tot allround foodondernemers, met de nadruk op vlees. Zowel opvolgers en werknemers in de vleesbranche als zij-instromers melden zich aan.

Verschuiving in de markt

Het gaat goed met de ambachtelijke vleessector. Ook al staat de horeca onder druk van de coronacrisis, toch plussen veel ambachtelijke slagerijen. En dat is opmerkelijk in een tijd met veel baanonzekerheid. Astrid van Hest, programmamanager van de Ondernemersacademie Food, legt het uit: ‘Dat komt omdat de consument wil weten waar het vlees vandaan komt en wat erin zit. Steeds meer mensen stellen kritische vragen, ook over de duurzaamheid van de producten en het dierenwelzijn. Deze trend zet steeds meer door. Er is duidelijk een verschuiving gaande in de markt.’

Lef

Een van de huidige deelnemers van de Ondernemersacademie Food is André Menting (49), eigenaar van Ons Lokaal (opent in juni). Hij besloot de opleiding te gaan doen om als ondernemer goed beslagen ten ijs te komen en is enthousiast. ‘Het belangrijkste wat ik nieuwe deelnemers kan meegeven, is durf. Ga het dóén. Tijdens het traject kun je altijd nog beslissen welke weg je inslaat, of dat je iets anders gaat doen. Heb lef en pak je kans!’

De huidige groep deelnemers startte in juni vorig jaar. Tijdens een leertraject van een half jaar en een coachingstraject van drie maanden leren de foodondernemers hoe ze een slagerij of verspeciaalzaak kunnen runnen. Ook dit jaar gaat in juni een nieuwe groep van start. Inschrijven is mogelijk via deze website.

 
Dossiers
Lees ook
Belastingdienst helpt ondernemers bij administratie

Belastingdienst helpt ondernemers bij administratie

Ondernemers kunnen hun belastingszaken op drie manieren regelen. Via administratiesoftware, via een fiscaal dienstverlener of via de website van de Belastingdienst. Maar welke manier past bij welke ondernemer? De Belastingdienst geeft advies.

De deur niet uit? Doe online inspiratie op!

De deur niet uit? Doe online inspiratie op!

Er is veel veranderd de afgelopen anderhalf jaar. Een van de grootste veranderingen in het dagelijks leven was toch wel dat alles ineens online moest gebeuren. En ook al kan er nu langzaamaan weer meer, de wereld is nog niet de oude. Waar Vleesmagazine je normaal graag tips voor activiteiten had gegeven, hebben we nu deze Online Inspiratiegids, vol...

Geef werknemers meer zekerheid

Geef werknemers meer zekerheid

De arbeidsmarkt is in beweging. Waar werkgevers flexibiliteit willen, zoeken werknemers vooral zekerheid. Hafid Ballafkih van de onderzoeksgroep Arbeid in Transitie aan de Hogeschool van Amsterdam zegt in een artikel in de Groene Amsterdammer dat de flexibiliteit te ver is doorgeschoten.