'Ondernemers verwachten meer concurrentie'

attachment-002_food-image-VLS10057I02

Bijna een kwart van de ondernemers verwacht dat de concurrentie komend jaar toeneemt. Vooral bedrijven in het mkb denken dat. 

De verwachte concurrentie blijkt uit de ondernemersbarometer van verzekeraar Allianz waarvoor ruim 1100 ondernemers werden ondervraagd.

Twee op de vijf ondernemers maken zich bovendien zorgen over het meekomen met trends en ontwikkelingen in hun vakgebied. Opvallend hierbij is dat ondernemers tot 34 jaar zich daar drukker om maken dan oudere ondernemers. Slechts 4 procent van die laatste groep denkt moeite te hebben de ontwikkelingen in zijn vakgebied bij te kunnen benen.

Omzetgroei verwacht

Verder denkt een op de drie ondernemers dat de omzet de komende twee jaar groeit. Een op de drie mkb-bedrijven denkt daarnaast ook de marges te kunnen verhogen.

Zzp'ers voorzien in mindere mate dat de competitie in hun vakgebied toeneemt, blijkt uit de ondernemersbarometer van verzekeraar Allianz waarvoor ruim 1100 ondernemers werden ondervraagd.

Lees ook
Bedrijfsopvolging: begin er tijdig aan!

Bedrijfsopvolging: begin er tijdig aan!

In de praktijk blijkt dat veel ondernemers zich pas in een laat stadium van hun leven bezig houden met bedrijfsopvolging. Het is echter goed om hier tijdig bij stil te staan.

Belastingdienst helpt ondernemers bij administratie

Belastingdienst helpt ondernemers bij administratie

Ondernemers kunnen hun belastingszaken op drie manieren regelen. Via administratiesoftware, via een fiscaal dienstverlener of via de website van de Belastingdienst. Maar welke manier past bij welke ondernemer? De Belastingdienst geeft advies.

De deur niet uit? Doe online inspiratie op!

De deur niet uit? Doe online inspiratie op!

Er is veel veranderd de afgelopen anderhalf jaar. Een van de grootste veranderingen in het dagelijks leven was toch wel dat alles ineens online moest gebeuren. En ook al kan er nu langzaamaan weer meer, de wereld is nog niet de oude. Waar Vleesmagazine je normaal graag tips voor activiteiten had gegeven, hebben we nu deze Online Inspiratiegids, vol...