Omzet uitzendbranche stijgt in vierde kwartaal

tkf1582g

Uitzendbureaus, arbeidsbemiddelaars en payrollbedrijven hebben in het laatste kwartaal van vorig jaar 3,5 procent meer omgezet dan in het kwartaal ervoor. Dat is de grootste stijging van 2016, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag. Ook het aantal uitzenduren nam in het vierde kwartaal opnieuw toe.

Met het vierde kwartaal zijn ook de jaarcijfers bekend. Vorig jaar behaalde de uitzendbranche 7,6 procent meer omzet dan in 2015. Het totaal aantal uitzenduren lag 6,9 procent hoger, zo constateerde het statistiekbureau.

Uitzenduren

De opbrengsten van de uitzendbranche hangen sterk samen met het aantal uitzenduren. Het totaal aantal uitzenduren steeg in het vierde kwartaal met 2,8 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor. Zowel de uren in kortlopende als in langlopende contracten namen toe, aldus het CBS. Het aantal uitzenduren in langlopende contracten zoals detachering en payrolling steeg met 3,9 procent. Dat is de grootste stijging in 2,5 jaar.

Het aantal uren in kortlopende contracten klom met 1,7 procent. Deze stijging is kleiner dan in het derde kwartaal.

Lees ook
‘Vegetariërs vertonen minder tekens van ziekte dan vleeseters’

‘Vegetariërs vertonen minder tekens van ziekte dan vleeseters’

Vegetariërs vertonen minder indicaties van een aanwezige ziekte dan vleeseters, schrijft MedicalXpress over onderzoek van de universiteit van Glasgow.

VanDrie Group opent nieuw onderzoekscentrum Drieveld

VanDrie Group opent nieuw onderzoekscentrum Drieveld

VanDrie Group opent in Uddel het nieuwe onderzoekscentrum Drieveld. Het nieuwe centrum moet de Research & Development (R&D)- afdeling helpen om innovaties in de keten door te voeren. “Een plek waar ruimte is voor onderzoek, samenwerking en open dialoog”, aldus Marijke Everts (Director Corporate Affairs).

Onderzoek naar invloed dierenwelzijn op smaak vlees

Onderzoek naar invloed dierenwelzijn op smaak vlees

Binnen het vierjarig Europese onderzoeksproject mEATquality onderzoeken wetenschappers de invloed van dierenwelzijn op de smaak van vlees. In Resource vertelt Hans Spoolder, onderzoeker bij de Animal Science Group van Wageningen University & Resources meer over het onderzoek.