Omzet detailhandel bijna 5 procent hoger

nat_KeurslagerijBroersen-10

De detailhandel heeft in april gemiddeld bijna 5 procent meer omgezet dan in dezelfde maand vorig jaar. De online omzet lag zelfs bijna 18 procent hoger dan in april 2016. Webwinkels zetten 25 procent meer om. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De omzet van non-foodwinkels groeide in april met 4 procent. De verkopen waren bijna 5 procent hoger dan een jaar eerder. De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren hebben in april voor de tiende maand op rij meer omgezet.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor koopdagen: op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Ook viel Pasen dit keer in april en vorig jaar in maart.

Lees ook
Biologisch marktaandeel supermarkt stijgt met 3,21 procent

Biologisch marktaandeel supermarkt stijgt met 3,21 procent

De biologische omzet in supermarkten is in 2019 met 4,9 procent gestegen, ten opzichte van 4,3 procent totale groei. Daarmee is het biologisch marktaandeel licht gestegen naar 3,21 procent, zo blijkt uit nieuwe verkoopcijfers van supermarkten (IRI, 2020).Ten opzichte van 2018 steeg het marktaandeel slechts licht, van 3,19 procent naar 3,21%. Daarmee...

KNS: ‘Omzetstijging winkelslagers in lijn met cijfers CBS’

KNS: ‘Omzetstijging winkelslagers in lijn met cijfers CBS’

De detailhandel heeft in april 1,5 procent minder omgezet dan in april 2019, meldt het CBS. Het verkoopvolume lag 3,5 procent lager. De foodsector realiseerde een hogere omzet, terwijl de omzet van de non-foodsector aanzienlijk kromp. De Koninklijke Nederlandse Slager (KNS) ziet bij winkelslagers een soortgelijke tendens.‘Wij meten de omzet zelf niet,...

Bartho de Bruin: ‘Van Rotterdam naar Beusichem voor onze grillworst’

Bartho de Bruin: ‘Van Rotterdam naar Beusichem voor onze grillworst’

Voor de eerste keer deed Slagerij de Bruin uit Beusichem mee aan de Grote Grillworsttest van de Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) en direct sleepte Bartho de Bruin samen met zijn team de eerste prijs in de wacht. ‘Het is een gekkenhuis’, vertelt de slager. ‘Mensen rijden helemaal vanuit Rotterdam naar Beusichem om onze grillworst te proeven.’Hoewel...