OFYR: dé nieuwe manier van outdoor grillen

Ofyr openingsfoto

OFYR is dé nieuwe manier van outdoor grillen. De kegelvormige vuurschaal heeft een brede, platte rand die tevens als zeer efficiënt kookoppervlak fungeert. ‘De vele vlammen maken het koken uitermate gezellig. De OFYR zorgt voor nog meer beleving tijdens de barbecue’, zegt slager Herman ter Weele, die het apparaat eind vorig jaar aanschafte.

Net als een traditioneel kampvuur brengt de OFYR mensen samen. ‘Door het unieke design is het een enorm veelzijdig kooktoestel’, legt OFYR-directeur Hans Goossens uit. Vanuit het midden straalt de warmte in een volmaakt vloeiend verloop uit, waardoor één kookplaat meerdere kooktemperaturen heeft. Dankzij de grote ronde plaat kan met één OFYR 100/100 voor tot wel 50 personen gekookt worden. De hout gestookte vuurschaal geeft binnen een straal van ruim twee meter een behaaglijke warmte af, waardoor ook ’s winters buiten gekookt en gegeten kan worden.

Extra beleving

Volgens Goossens is de OFYR ideaal voor de ambachtelijke slager. ‘Slagers zijn heel actief bezig met het bieden van extra beleving. Op dat gebied heeft de OFYR een unieke functie. Ieder mens houdt van vuur en van om een vuur heen staan. Met de OFYR straalt dat vuur ook nog eens heel veel warmte uit, waardoor het zelfs gedurende de herfst en winter aangenaam toeven is rondom het apparaat, en de slager het barbecueseizoen dus kan verlengen.’

Ander voordeel is het gebruiksgemak, vervolgt hij. ‘De vuurbron zorgt voor verhitting van de plaat waarop je van simpele tot exquise kost kunt koken. Je kunt het een kok laten doen maar de OFYR is zo gebruikersvriendelijk dat de gast ook zelf aan de slag kan gaan. Het apparaat is nagenoeg onverwoestbaar en door zijn driedelige modulaire bouw is het gemakkelijk te transporteren.’

Vlammetjes kijken

Herman ter Weele van de gelijknamige slagerij in Oene zag de OFYR in de tuin van een restaurant en was zo enthousiast dat hij besloot er ook één te bestellen. ‘Ik vind het echt een heel gaaf apparaat. Hij is mooi en het is ontzettend gezellig om met elkaar bij het vuur te staan. Het toestel biedt een nieuwe manier van entertainen. Ik vind het erg leuk om naar de vlammetjes te kijken, en persoonlijk eet ik liever van de plaat dan van het rooster, dat vind ik lekkerder.’

Een ander voordeel vindt hij dat de temperatuur gemakkelijk geregeld kan worden. ‘Er zijn diverse temperatuurzones, zodat je bijvoorbeeld aan de ene kant kunt grillen en aan de andere kant het vlees warm kunt houden.’

Lees het complete artikel in Vleesmagazine nr. 3.

Voor de distributie aan de versbranche werkt OFYR samen met Foodimpuls. Zo is de OFYR ook aanwezig tijdens de BBQ-events, die in april door Foodimpuls worden georganiseerd.

Dossiers
Lees ook
Easy BBQ Every Moment

Easy BBQ Every Moment

In ‘Easy BBQ, Every moment’ deelt Grill Guru 101 tips & tricks voor de BBQ en 40 recepten voor vlees, vis, groente en desserts. Van een klassieke Sunday roast tot een snelle Friday night burger of een groetetopper voor Meatless Monday.

Vleesbranche in de media – Week 18

Vleesbranche in de media – Week 18

Kevin van der Veen opent eigen slagerij, BBQ-trends en jubileum Maastrichtse slagerij Renkens. Wat kwam er deze week over de vleesbranche voorbij in andere media?

‘Ik kies voor een hoog niveau vlees en smaken’

‘Ik kies voor een hoog niveau vlees en smaken’

We zijn inmiddels wel gewend aan de BBQ 2.0. Kleinere hapjes en liflafjes blijven in trek, maar ook mooie grote stukken vlees winnen aan populariteit. Veel consumenten kiezen voor vleesproducten van uitstekende kwaliteit – en die kan de slager als geen ander leveren. Dit is het eerste deel van deze rondvraag met Piet Habets van Slager traiteur...