Oekraïense kippenvleesproducent MHP opent vestiging in Veenendaal

BYN_8086

De Oekraïense kippenvleesproducent MHP (Myronivsky Hilboproduct) opent een vestiging in Nederland. De uitsnijderij in Veenendaal is in nauwe samenwerking met jarenlange partner Jan Zandbergen BV tot stand gekomen. Momenteel verkeert de faciliteit in een testfase. Naar verwachting wordt begin juli de productie opgestart.

MHP heeft circa €3.150.000 geïnvesteerd om twee productie- en verpakkingslijnen in Veenendaal te realiseren. MHP maakt hiermee optimaal gebruik van de sterke positie van Nederland als handelsland en verbetert de dienstverlening aan haar klanten in Nederland en de rest van de EU. Aan hen worden nu dichterbij gemakkelijke, voorverpakte kipproducten geleverd. De productiefaciliteit heeft een oppervlakte van ongeveer 1200 vierkante meter en is gevestigd op het terrein van Zandbergen in Veenendaal.

Volgens Anastasiya Sobotyuk, Director of IR and International Communications: ‘Nederland is voor ons een logische keuze want het is al jaren ons partnerland. In Nederlandse machinerie, kennis, verpakkingsmateriaal, ingrediënten en state of the art techniek investeerden we de afgelopen tien jaar enkele honderden miljoenen. We waarderen onze samenwerkingen met diverse Nederlandse partners enorm en leren veel.’

Flinke groei

MHP heeft het afgelopen decennium een flinke groei doorgemaakt. Niet alleen in grootte, maar met name in bedrijfsvoering. Het bedrijf is -deels met Nederlandse kennis- bewust opgebouwd op basis van Europese waarden, met als centrale filosofie een productie volgens de hoogste kwaliteitstandaarden en best practices.

Het bedrijf legt zich in Oekraïne toe op de gehele verticale sector en beschikt over land waar het voedergraan wordt geteeld; eigen stallen waar kippen worden gehouden en eigen transport naar slachterijen en faciliteiten om het kippenvlees te verwerken naar de wens van de consument. Hiermee heeft MHP controle over de kwaliteit van de gehele keten. Die kwaliteit wordt onderstreept door onafhankelijke audits, in opdracht van bijvoorbeeld ontwikkelingsbanken, waar MHP als ’best in class’ wordt aangeduid.

Ongeveer 30 procent wordt geëxporteerd, vooral naar het Midden-Oosten en Noord-Afrikaanse landen (41 procent van de export, vijftien landen), andere landen binnen de CIS regio (30 procent van de export, acht landen) en de EU (19 procent van de export, zeventien landen).

'Hoogste Europese kwaliteitstandaarden'

MHP werkt 'principieel volgens de hoogste Europese kwaliteitstandaarden'. Zo heeft het bedrijf onlangs een BRC (British Retail Consortium)-certificering, klassering A, behaald. Deze onderstreept dat er volgens de strengste kwaliteitseisen wordt gewerkt en verwerkt en geeft afnemers wereldwijd de zekerheid dat het bedrijfsproces wordt beheerst en de voedselveiligheid wordt gegarandeerd, zodat de consument kan vertrouwen op de hoogste kwaliteit kippenvlees.

Het dierenwelzijnsbeleid voldoet aan de Europese standaarden en regelgeving. De stallen zijn uitgerust met de meest moderne technieken voor bijvoorbeeld natuurlijk dag- en nachtritme en toegang tot vers water en voer. De kippen groeien op onder toezicht van veeartsen. Het bedrijf geeft haar dieren geen genetisch gemodificeerde voedingsstoffen of steroïden. MHP ging onlangs een partnerschap met de Gezondheidsdienst voor Dieren aan voor voortzetting van de al jarenlange training, expertise en controle.

'Leergierige houding'

Door de vele contacten met uiteenlopende Nederlandse organisaties die zich betrokken voelen bij de productie van kwaliteitskippenvlees, weet MHP hoe Nederlanders denken over kippenvlees en hoe zij kippenvlees kopen. Met een leergierige houding volgt het de wensen van de markt, en nauwgezet alle vereisten van wet- en regelgeving. De dialoog hierover zet MHP als transparant bedrijf graag voort 'als deelgenoot van de Nederlandse pluimveesector'.

Lees ook
PLUS stapt als vierde grote supermarkt over op Beter Leven-kip

PLUS stapt als vierde grote supermarkt over op Beter Leven-kip

Na Albert Heijn, Lidl en Jumbo stapt ook PLUS over op kip met het Beter Leven keurmerk. Vanaf 2023 heeft alle kip in de schappen bij PLUS minimaal één ster Beter Leven van de Dierenbescherming. Dat heeft de supermarktketen laten weten aan Wakker Dier.

Nieuwe productielocatie pluimveeverwerker Remkes

Nieuwe productielocatie pluimveeverwerker Remkes

Pluimveeverwerker Remkes heeft een nieuwe productielocatie in Epe. In de kokerij wordt kippenvlees gegaard en verwerkt tot producten voor gebruik in onder andere soepen, sauzen, maaltijden en salades. De productiecapaciteit is 26.000 ton per jaar.

Schouten Europe lanceert plantaardig alternatief voor kip en rund

Schouten Europe lanceert plantaardig alternatief voor kip en rund

Schouten Europe B.V. brengt plantaardige kip- en rundstukjes op de markt. Hiermee wil het Nederlandse familiebedrijf bijdragen aan de wereldwijde eiwittransitie.