NVWA sluit meer terugroepacties vlees niet uit

3 mei 2018 Karin Geesink-Stegeman

Er waren meerdere terugroepacties van vlees de afgelopen dagen door verschillende supermarkten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) sluit niet uit dat er meer terugroepacties komen, bijvoorbeeld van filet americain. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Er is 8000 kilo vlees in omloop dat besmet is met de poepbacterie STEC. Een deel van dit vlees is inmiddels getraceerd en teruggroepen door verschillende supermarkten. Maar nog niet al het vlees is terecht. ‘Het is nog niet duidelijk of al het besmette vlees al uit de supermarkten is, zoals tartaar en filet americain', laat de NVWA-woordvoerder Rob Hageman aan het Algemeen Dagblad weten.

Lees ook: Gehakt door Spar, Coop en Emté teruggeroepen

Bron besmetting niet bekend

De naam van het bedrijf waar de besmetting is begonnen, deelt de NVWA nog niet. Deze uitsnijderij moet 'in alle rust' op zoek gaan naar de vleesverwerkers die het besmette vlees hebben ontvangen, aldus Hageman. Het vlees is via België Nederland binnengekomen, zegt Hageman. Tussen de slacht en het pakje gehakt voor de consument zitten diverse gespecialiseerde bedrijven zoals de uitsnijderij en verpakkingsondernemingen.

Lees het volledige artikel op AD.nl

Altijd op de hoogte blijven?